zondag 24 november 2013

SteDoCo slaat in laatste fase toe tegen RCL (2-1)

SteDoCo op karakter langs RCL (2-1)

Een prima duel in de groepsfase tussen SteDoCo en RCL. Ondanks het ontbreken van een aantal basisspeelsters speelden de Leiderdorpsen aanvallend. Doel was zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Creëerde veel mogelijkheden maar vanwege die druk kregen ook de voorwaartsen van thuisploeg SteDoCo een aantal kansen. RCL kwam in de 29e minuut op voorsprong door een doelpunt van Marijke van den Berg.

Ramona van der Harst van RCL passeert Joëlle de Bondt van SteDoCo.
Het lukte Marcela Cabrera van RCL niet om Joyce van Eck van SteDoCo te passeren

Na de pauze direct al druk van het team van Jannie Timisela. De mogelijkheden voor de Leiderdorpsen die echter het net niet konden vinden.
In de 67e minuut kwam via een mooi doelpunt van Roswitha Wintermans SteDoCo langszij wat de verhoudingen van dit leuke duel uitstekend weergaf. RCL zette nog aan voor een slotoffensief maar Joyce van Eck passeren was er niet bij. In de extra tijd scoorde wel invalster Jannah Muller voor SteDoCo waardoor de eindstand 2-1 werd.
Nog niets beslist in deze groepsfase. De wedstrijd tussen Oostkapelle en RCL moet uiteindelijk de beslissing gaan brengen.