zondag 3 november 2013

RCL viert gelijkspel tegen Wartburgia als overwinning

Wartburgia geeft winst uit handen tegen RCL

Slecht twee minuten voor het laatste fluitsignaal maakte RCL gelijk in de wedstrijd in Amsterdam tegen Wartburgia. Het duel tussen Wartburgia en RCL om mee te blijven doen in de kop van de Topklasse. Wartburgia toonde absoluut meer klasse en had de regie in handen. Kreeg veel mogelijkheden maar zag een uitstekende doelvrouwe de weg naar het net iedere keer versperren. Susan Hogenboom deed het uitstekend bij RCL onder de lat en behoedde de ploeg voor een steevaste achterstand.

Sluitpost Susan Hogenboom van RCL

In de tweede helft lukte het de Amsterdamse ploeg wel tot score te komen. Laura Kelderman scoorde in de 66e minuut na een prima actie van Eline Keet. De 1-0 was heilig en ook bij Wartburgia prima reddingen van sluitpost Eefje Muselaers die op inzetten van Marijke van den Berg en Stephanie Valk haar wetenschappelijk publicaties omtrent doelvrouwen eer aan deed.

Doelvrouwe Eeje Muselaers van Topklasser Wartburgia.
 Wartburgia - RCL. Marcha Duijkers van RCL in duel met Elina Keet van Wartburgia.
Marijke van den Berg van RCL lijkt te gaan scoren in het duel tegen Wartburgia in Amsterdam.

Maar helaas kon Muselaers niet voorkomen dat een foutief teruggespeelde bal toch een dramatisch effect zou krijgen. Linda Bos dacht rust te scheppen in een hectische slotfase waarbij de meiden van de Leiderdorpse Racing druk zette op de vesting. Plaatste de bal terug maar wie anders dat die Stephanie Valk van RCL zat daar nog tussen. Valk scoorde perfect en schoot het leer onder Eefje Muselaers door die volledig kansloos was. 1-1 de eindstand en de druiven zuur voor Wartburgia. Bij RCL daarentegen werd dit gelijkspel als overwinning gezien. Beide teams doen trouwens nog volop mee in de race om de koppositie in de Topklasse.