zondag 17 november 2013

Smerdiek wint op Tholen van Zwervers met 4-3


Naast Zeeuw Vlaanderen staat ook Tholen weer helemaal op de kaart. De Zeelandse kaart wel te verstaan want de ploeg van Servaas Brouwer en Wim Scherpenisse deelden in de Eerste Klasse A het eerste verlies (4-3) uit aan Zwervers. De ploeg uit Capelle aan den IJssel en dat kwam heel erg hard aan. Naast deze uitslag van Smerdiek tegen Zwervers is het aan de Tuchtcommissie om de strafmaat te bepalen tegen Zwervers. Drie dubbele gele kaarten voor Shamila Hamers, Shirley Nederpel en Mandy Glaudemans die dus met rood mochten vertrekken en geel voor Daphne Verwater van Zwervers.  En na afloop leidsman Van den Dries bedreigen die onder begeleiding het veld moest verlaten wat ook nog eens rood opleverde voor de leiding bij Zwervers. 
Het zelfs uit de competitie halen is mogelijk en hoge straffen van meer dan een jaar worden in vergelijkbare gevallen uitgedeeld maar laten we daar vooral niet op vooruit lopen.

Smerdiek Sint Maartensdijk. Coach Wim Scherpenisse.Smerdiek Sint Maartensdijk. Coach Servaas Brouwer.

Vooraf was bij Smerdiek een trainerswissel doorgevoerd. Servaas Brouwer en Wim Scherpenisse zijn vanaf heden verantwoordelijk voor de meiden op Tholen bij Smerdiek. De synergie tussen coach Danny Moens en de speelsters werkte niet optimaal.
De match dan, want het gaat uiteraard om het spel met de knikkers of pepernoten. De beide teams waren aan elkaar gewaagd en een heerlijke strijd werd gestreden. Beide doelvrouwen, Joraline Wielders en Kaylee Dielemans, in goede doen en dat beloofde een prima partij te worden op het scherpst van de snede. Als na 15 minuten spel Zwervers terecht op 0-1 kwam ging er een duidelijke fout in de verdediging bij Smerdiek aan vooraf.
Na 30 minuten spel werd het gelijk door een doelpunt van Denise Versteeg op aangeven van Anne Hage. Twee minuten later weer de meiden uit Capelle aan den IJssel die opnieuw volop profiteerden van ongenuanceerd uitverdedigen. Met name aanvoerster Angelique Hage van Smerdiek had er echt de smoor in maar ze herpakte zich en scoorde vlak voor de pauze de verdienstelijke gelijkmaker wat ook de spelverhouding prima weergaf.

Links Shirley Nederpel en rechts Shamila Hamers van Zwervers.

Na de pauze werd het een rommelige en onsportieve vertoning aan de kant van Zwervers. We besparen u de details, die laten wij ook over aan de Tuchtcommissie die hierover absoluut een oordeel gaat vellen. Maar het zou zomaar verkeerd af kunnen lopen voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel. Drie rode kaarten na twee maal geel voor de speelsters van Zwervers en een 4-3 eindstand maar erger naast dit verlies waren de bedreigingen aan het adres van de scheidsrechter die onder begeleiding het veld moest verlaten. Uitsluiting met zware straffen een mogelijkheid want in vergelijkbare zaken kan de Tuchtcommissie zo’n zware straf uitspreken. We wachten af maar excessen zoals deze behoren niet op het veld thuis. Een gele of rode kaart kan uiteraard maar drie op rij dan is er structureels iets mis.

Winst voor Smerdiek derhalve maar verder een wedstrijd die maar heel gauw vergeten dient te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten