zondag 17 november 2013

IJzendijke met 6-0 te sterk voor RCL

In de Tweede Klasse waren alle ogen gericht op het duel tussen de twee koplopers IJzendijke en RCL. Aan de overkant van de Westerschelde de plaats van handeling op het gemeentelijk Sportpark van IJzendijke in Zeeuws Vlaanderen. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 6-0 in het voordeel van de meiden uit Zeeuws Vlaanderen die nu met vijf punten helemaal los staan.

IJzendijke - RCL

De beide elftallen van de coaches Ron Bernardon en Ronny van Poucke deden in de eerste fase niets voor elkaar onder alhoewel de Tieke meiden wel de regie in handen hadden. IJzendijke sterk in het positiespel met een uiterst geconcentreerde Maud Kuijpers die spelbepalend was bij de thuisploeg.
De Leiderdorpsen hadden de koppositie bij winst kunnen overnemen maar IJzendijke speelde één van de beste wedstrijden van dit seizoen. Wilde zeker niet nogmaals zich de kaas van Zeeuwse Vlegel brood laten eten zoals in het afgelopen seizoen wel gebeurde. Maar de Leiderdorpse Racing bracht in die beginfase ook degelijk en technisch vaardig spel.
Marjolein de Munck, die na een lange blessure periode weer in het veld stond, kopte na 30 minuten sportieve strijd de 1-0 achter sluitpost Susan Hogenboom in de touwen. De pass op maat was van Kelly van Leeuwe die zich knap vrijspeelde.

IJzendijke - RCL
IJzendijke RCL
Strateeg Ronny van Poucke van IJzendijke

Na de pauze een opvallend sterk offensief van de Leiderdorpsen waardoor de organisatie bij IJzendijke niet geheel onder controle was. Schoorvoetend zag coach Ronny van Poucke met een verbeten gezicht de handelingen van zijn team en moest corrigerend optreden. Dat pakte voor de thuisploeg prima uit want in de 60e minuut volgde de beslissing van het duel. Lisa van Iwaarden legde de bal breed op Thea de Blaey die knap de 2-0 scoorde.
De strijd gestreden maar de Tieke meiden wilde meer. Kelly van Leeuwe scoorde via de staander 3-0 en even later was het Rosanne Lammers die knap doorging en de 4-0 liet aantekenen op het scorebord. Een schitterend lobje van Thea de Blaey betekende de 5-0 en de 6-0 eindstand kwam op naam van Dafne van Waterschoot.

Een uitstekend duel met een verdiende 6-0 overwinning voor IJzendijke waardoor de ploeg van Ronny van Poucke nu vijf punten los staat van Brielle en RCL. De eerste slag geslagen maar de competitie zeker nog niet gespeeld maar dat weten die Tieke meiden als geen ander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten