donderdag 14 november 2013

IJzendijke de club aan de overkant .........

De club die op dit moment het vrouwenvoetbal in Zeeland op de kaart zet zijn de Tieke meiden ofwel IJzendijke. Gelegen aan de andere kant van de Westerschelde in Zeeuws Vlaanderen. Natuurlijk zijn er de andere clubs zoals MZC ’11 uit Zierikzee, Oostkapelle en het Smerdiek van Wim Scherpenisse uit Sint Maartensdijk.
Scherpenisse is er trouwens mede verantwoordelijk voor dat het vrouwenvoetbal in ons land aantrekkelijker werd. Met periodetitels en een nacompetitie om meer spanning te creëren.


Maud Kuijpers van IJzendijke in duel met links Marcela Cabrera en rechts Stephanie Hartogs van RCL.

Maar IJzendijke staat bovenaan in de Tweede Klasse met komende zaterdag de topper tegen het Leiderdorpse RCL. Verleden seizoen liep het voor de ploeg uit Zeeuw Vlaanderen helemaal verkeerd af. Voerde de hele competitie steevast de ranglijst aan maar verloor het laatste competitie duel van Zwervers die daarmee het kampioenschap binnensleepte. In de nacompetitie won IJzendijke van RCL maar in de laatste wedstrijd tegen Reiger Boys werd het onderspit gedelfd en stond de ploeg met lege handen.

Aanvoerster Maud Kuijpers van IJzendijke
IJzendijke coach Ronny van Poucke

Nu werd onlangs volop aandacht besteed door CTV Voetbal aan deze vereniging aan de overkant. Onder leiding van Pim van Kampen waren aanvoerster Maud Kuijpers en coach Ronny van Poucke van IJzendijke te gast in dit praatprogramma. Er werd gediscussieerd met de voetbalanalisten Adri Franke en Fred van Hasselt en vele wetenswaardigheden kwamen aan bod. Ook de voetbalplaatjes uit het verre verleden van de huidige coach van IJzendijke Ronny van Poucke.
Tevens de structuur van de vereniging IJzendijke werd aan de orde gesteld. Juist om het vrouwenvoetbal in alle facetten te ondersteunen. Niet onbelangrijk zijn uiteraard de vele vrijwilligers die aan de club verbonden zijn en uiteraard de meiden zelf. 


Kijken en luisteren dus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten