zondag 6 maart 2016

Pupil Amber toont haar klasse

Pupil van de Week bij de topper tussen Berkel en Barendrecht op Sportpark Het Hoge Land was niemand minder dan Amber. Die had echt de middag van haar dromen. Stond echter wel degelijk stevig op haar twee fonkelend gekleurde voetbalschoenen. Een kanjer van formaat deze jonge dame uit de ME die baalde dat de wedstrijd in de ochtend wegens vorst in de grond geen doorgang kon vinden. 


Het juiste karakter van de linker middenveldster die wel degelijk indruk maakte op coach Cees Kruys van de Berkel vrouwen. Natuurlijk een prima leerschool voor Amber tijdens de warming-up met de toppertjes Whitney Morien en Jonna Hulshof. Daar zullen al haar vriendinnetjes wel ff vet cool en bovendien stinkend jaloers op worden.

Voetbal haar passie en later wil Amber voetbalster worden. Geld verdienen met voetbal haar doel strak op het netvlies. Onder toezicht van vader Michael, moeder Jolanda en zusje Jasmijn mocht ze bij die grote meiden en de technische staf op de bank in de dug-out plaatsnemen en vond dat alles bijzonder gaaf.


Vooraf nog even met scheidsrechter Cees Dekkers en de aanvoersters Denise Coehoorn van Barendrecht en Lisa Wijnen van Berkel de toss uitvoeren. Dat ging allemaal perfect voor de 9-jarige scholier van de basisschool Prins Willem-Alexander in Berkel en Rodenrijs. Zit in groep zes en doet het erg goed. Gymmen als sportvrouwtje haar ding maar een vak als geschiedenis staat wel ff op de tweede plek. Vlekkeloos werden de onderwerpen van de laatste maanden naar voren gebracht. Ook al grote klasse want het is wel de basis van onze cultuur en dat heeft Amber prima in de smiezen. Naast sporten zo af en toe wat spelen op haar gitaar. Nog geen akkoorden maar dat komt want Amber leert snel. Voorspelde de eindstand van de wedstrijd op 3-0 in het voordeel van Berkel maar er werd wel drie maal gescoord en winst voor Berkel met 2-1 in een spannende pot.


Coach Cees Kruys was ervan overtuigd dat haar kleurige pantoffels het afschrikkingseffect was voor de meiden uit Barendrecht. Tactische inbreng, ook zo’n sterke zet.
Pizza en patat gaan er wel in bij Amber maar de toekomstige prof weet als geen ander dat alles met mate moet. Dat groene groente de kracht is om haar doel te bereiken. Mama Jolanda kookt heerlijk en gevarieerd. Zo dat weten we dan ook even want koolrabi is voor Amber een lekkernij. Roerbakken en in een ovenschotel, moeder Jolanda maakt het smaakvol en met veel liefde voor man en kinders.
Amber is een fan van Isabel Heinsbroek en haar favoriete ploeg is uiteraard Berkel. De vrouwen dan natuurlijk.


Na afloop nog even op de foto met Isabel Heinsbroek, Jonna Hulshof en Whitney Morien en later kreeg de kanjer nog de wedstrijdbal mee met alle handtekeningen van de meiden.
Haar dag kon niet meer stuk en een super leuke ervaring rijker. Nu alweer geschiedenis dus ook voor later als Amber als voetbalster misschien wel in Oranje speelt een super mooie herinnering.

Meer beelden van toppertje Amber ziet u hier.

1 opmerking:

  1. Gert Jan, wat een super leuk en mooi verhaal heb je geschreven, namens Amber dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen