vrijdag 18 maart 2016

Metro op Noord-Zuidlijn

De allereerste metro heeft op 16 maart 2016 een deel van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn bereden. Het ging daarbij om een profieltest van de M5 metrostellen van bouwer Alstom uitgevoerd door het GVB. Het gereden traject lag tussen station Noord en station Noorderpark. Alles nu nog wel stapvoets voor het bepalen van de vrije ruimte rond de metrostellen van Alstom. In 2017 gaat de metro rijden met een snelheid van 70 km per uur. Het Alstom Metropolis metrostel is zesdelig en heeft een lengte van 116 meter.


Het is niet de eerste keer dat de in Amsterdam Noord woonachtige Huey-dean van Eerde met een primeur komt. Verleden jaar april legde hij ook de eerste testrit van metrolijn 52 (Noord-Zuidlijn) op video vast. Mijlpalen voor de veel besproken Noord-Zuidlijn in onze hoofdstad.
De metro verbinding met de sprekende en vredelievende kleur blauw loopt van station Amsterdam Zuid onder het Centraal Station en het IJ door tot station Noord. Er wordt ook weer gesproken over doortrekking van de lijn naar Schiphol Airport.

De 21-jarige student Sign aan het Mediacollege Amsterdam legde zorgvuldig de beelden op zijn typisch eigen manier vast voor het nageslacht.


Kijk hier naar de impressie van Huey-dean van Eerde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten