zondag 13 maart 2016

León de flitsende reporter uit IJsselstein

Nog niet zo lang geleden werd het nieuws vanuit IJsselstein de ether in gestuurd. Wereldwijd kon dit opgevangen worden. Nu met veranderende technieken betere kwalitatieve mogelijkheden via de digitale weg. Maar het echte ouderwetse nieuws in woord en beeld blijkt in de toekomst toch uit IJsselstein te komen. León de journalist in spe die waarneemt en luistert en aan de basis staat om journalist te worden.


Tijdens de voetbalwedstrijd van de vrouwen tussen IJFC en RCL sprong de vonk over. Met zicht op de Gerbrandytoren in IJsselstein wist de 10-jarige León het absoluut zeker. Hij wil niets liever dan fotograaf en reporter worden. De media in voor deze jonge doelman die tijdens de wedstrijd van de vrouwen de oren van je kop kletste. Let wel op dat het geen onzin was die León vertelde.
Keurig de namen van de speelsters noemen bij acties van de beide kemphanen. Het was een klasse apart en samen met collega Floor Lemmers waren wij het helemaal eens dat León het gaat maken als journalist.


Wel een lange weg nog te gaan voor de scholier van Basisschool De Wenteltrap in het sprankelende IJsselstein. Want daar gebeurde het toch maar mooi. Gymnastiek en buiten lekker voetbal spelen met rekenen en topo de meest favoriete lessen van de snel lerende ster in medialand. Voetbal zijn passie en hij staat onder de lat in de E6 van IJFC.


Cristiano Ronaldo van Real Madrid zijn meest bewonderenswaardige idool met de mannen van FC Utrecht als favoriete ploeg. Patat het heerlijkste voedsel voor de kanjer maar dat slechts af en toe want spruitjes en spinazie kookt moederlief op een speciale en lekkere wijze. Het geheim van moeders keuken werd mij zachtjes in het oor gefluisterd.


Eind mei jarig en dan wederom een jaartje wijzer voor de BIJ’er ofwel de Bekende IJsselsteiner. León gaat ervoor om een N op de plaats van de IJ te zien staan. Tja dan moet León nog wel eerst even goed zijn best doen op school en dan zo af en toe bij de vrouwen van IJFC een mooi verslag maken. Het gaat León lukken en dat staat als een paal daar in IJsselstein!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten