zaterdag 2 april 2011

Smerdiek met Anne Hage naar winst bij RCL

Een leuke wedstrijd tussen RCL en Smerdiek met absoluut twee teams die ervoor wilde gaan. In de eerste helft was het werkelijk Zeeland’s roem die een prachtig spelletje liet zien. Een hoofdrol was weggelegd voor Anne Hage die een onvervalste hattrick scoorde. Ilse Baak scoorde tegen in het eerste bedrijf.
Na rust een geheel ander duel onder leiding van de goed fluitende Leen van der Velden met de Leiderdorpse Racing in het offensief. Ilse Baak scoorde de aansluitingstreffer en iedereen dacht dat RCL door zou gaan drukken. Kansen waren er voldoende maar die werden niet benut door de Leiderdorpse voorwaartsen. Marieke Goeree bepaalde de eindstand op 2-4 door een mooi afstandsschot van zo’n 30 meter in het leuke en spannende duel.

Heerlijk weer en de ploeg uit Sint Maartensdijk was al vroeg uit Zeeland vertrokken om met snode plannen toe te slaan. Leuk voetbal etaleerde de dames van Tholen en in de zesde minuut scoorde Anne Hage de 0-1 op aangeven van Angelique Hage die de bal van Nathaly Jeras kreeg aangespeeld.
Een herhaling kreeg het publiek in de 26e minuut te zien en weer was het Anne Hage die het leer achter sluitpost Denise Koorevaar deponeerde. Ook weer op een assist van Angelique Hage.
Smerdiek superieur met weer een beloning in de 44e minuut. Dit keer was Tina Dujacovic die Anne Hage aanspeelde en die scoorde haar derde en dus een echte onvervalste hattrick. Het bekende vreugdedansje van Anne Hage viel het publiek ten deel en het was wel degelijk een prachtige beloning van haar mooie spel.

In de 45e minuut werd Merel van den Eshof door Wendy de Wilde neergelegd in het strafschopgebied en leidsman Van der Velde wees terecht naar de stip. Madieke Zaad nam de strafschop maar schoot echter naast. In de blessuretijd scoorde RCL wel door een perfect genomen kanonskogel van Ilse Baak die pardoes door de benen ging van doelvrouwe Agenita Nouwen die daar behoorlijk van baalde wat op zich begrijpelijk is. Vreugde uiteraard bij Ilse Baak en alles wat RCL was.

In de tweede helft was het RCL wat in het offensief ging. Direct al mogelijkheden voor Inge Versteeg en de ingevallen Joyce Thissen. Zelfs een aantal op een rij ook van Samanta Stojanovic.  Na een overtreding van net buiten de 16 mocht Ilse Baak in de 59e minuut weer een van haar bekende projectielen afvuren. Ook nu was sluitpost Agenita Nouwen volledig kansloos. Het leer werd ook nog van richting veranderd maar de aansluitingstreffer wel degelijk een feit. 2-3 en wat een spanning want iedereen dacht dat de ploeg van coach Barry Sikking door zou drukken en de meiden uit Zeeland zonder enig punt de tocht naar de zilte geur van oesters en mosselen zou laten maken.
RCL was heer en meester alleen wisten de voorwaartsen niet hoe de bal in het net geschoten moest worden. Inge Versteeg en Madieke Zaad liepen zich vast op Esra Bicer en Mandy Roels.

Na verkeerd uitverdedigen bij RCL keerde dan toch het tij voor de ploeg van coach Wim Scherpenisse. Het leer kwam in de 78e minuut voor de voeten van Marieke Goeree die met een dropvolley van zo’n 30 meter doelvrouwe Denise Koorevaar verschalkte. Wedstrijd in de pocket voor de dames van Tholen maar wat viel dit tegen in het tweede bedrijf. Aanvoerster Angelique Hage liep knarsetandend en hoofdschuddend het spel nog breed te houden maar die was absoluut niet tevreden.
Dat Linda van der Helm voor RCL nog de lat toucheerde maakte niets meer uit.

De busreis naar Zeeland kon aangevangen worden met drie volle punten maar RCL had wel meer verdiend in dit leuke en spannende duel maar kon het net niet vinden.