zaterdag 9 april 2011

RCL deed wat het moest doen tegen ’t Zand

Het werd een 2-0 overwinning voor de Leiderdorpsen in een matig duel. De speelsters uit Tilburg waren niet in staat om echt te gaan voetballen en de thuisclub kon ook zonder het sprankelende spel te laten zien heel rustig de winst zeker stellen. Voor de pauze scoorde Lenie Mendes Fernandes en na de thee was het Priscilla de Vos die het leer achter sluitpost Leyla Bagci in het net schoot. Een verdiende overwinning voor de Racing en grote zorgen bij de ploeg uit Tilburg.

Het eerste wapenfeit kwam van Priscilla de Vos maar het leer werd een prooi voor doelvrouwe Leyla Bagci van ’t Zand. De Racing was in die beginfase een stuk sterker en de sporadische uitvallen van Sandra van Dorst en Mayke Bressers waren wel gevaarlijk maar sluitpost Natasja Rensen deed haar werk goed.
Ramona van der Harst scoorde in buitenspel positie en dat zou in die eerste helft nog twee keer gebeuren.
In de 17e minuut kwam de Racing op voorsprong. Priscilla de Vos ging goed door en werd tegen het gras gelopen door Melissa Reuser maar de oplettendheid van Lenie Mendes Fernandes was prima. Die pikte het leer op en scoorde de dik verdiende openingstreffer. Misverstand trouwens ook tussen sluitpost Leyla Bagci en Judith van Berkel waar heel terecht Bagci niet blij mee was. RCL op een verdiende voorsprong en Ramona van der Harst scoorde weer in buitenspelpositie.

Het duel was zeer zeker niet hoogstand.’t Zand was echter niet in staat de bakens te verzetten en de dames uit Leiderdorp duidelijk beter met soms leuke acties. In de 22e minuut Martine de Bruijn die Lenie Mendes Fernandes aanspeelde maar niet scoorde. Ook zag Marjan Brouwer haar inzet voorlangs gaan. Een paar minuten later had een actie van Mendes Fernandes en Priscilla de Vos een beter lot verdiend. Aan de andere kant was er een mogelijkheid voor Daniëlle van de Gouw maar zoals al verwoord deed Natasja Rensen het goed.

Na een half uur spelen liet de ploeg van coach Hans de Winter zich meeslepen met het trage tempo van de tegenstander. Gevolg was wel dat er ook wat meer ruimte kwam voor de aanvallende aspiraties van de dames uit Tilburg. Acties van Mayke Bressers en Sandra van Dorst waren te doorzichtig en troffen geen doel.

Na de pauze direct al een mooi optreden van Priscilla de Vos die de bal op de deklat schoot. De Leiderdorpsen wilden zekerheid stellen en dat was een prima argument om meer druk te zetten. Opvallend was het irritante gedrag van de assistent scheidsrechter die bij ’t Zand zijn zaken duidelijk niet op orde had. Hij maakte zeker geen beste beurt bij de prima fluitende leidsman Greveling die veelvuldig uitleg gaf aan de meiden van de beide teams bij ondermeer spelhervattingen.

In de 62e minuut een prachtige pass van Lotte Gesman op Martine de Bruijn die het leer in de voeten schoof van de inkomende Marjan Brouwer die net over schoot. Aan de andere kant waren het Roos Havermans, Mayke Bressers en Maud Simons die wat mogelijkheden kregen maar echt gevaarlijk werd het niet. Wel een schot van Kirsten Kok en De Vos die uit een vrije trap rakelings over schoot.

In de 72e minuut dan toch de verdiende tweede treffer van de Racing. Een vrije trap van Lotte Gesman werd heel droog door de hoogopspringende Priscilla de Vos in de rechter benedenhoek gekopt. Een verdiende 2-0 voorsprong met in het laatste kwartier nog meer spektakel met leuke acties van Shirley Nederpel, Chavelli Stolk en Ramona van der Harst.

Het bleef echter bij die 2-0 overwinning voor de thuisploeg in een wedstrijd die in feite niet het predikaat Hoofdklasse had mogen krijgen.
De winst was meer dan verdiend want ’t Zand was niet bij machte gestructureerd voetbal te laten zien. De ploeg bezet de laatste plek in de Hoofdklasse en voor de Racing zijn alle wedstrijden finales waar alleen de punten tellen.