zaterdag 2 april 2011

Technisch beter RCL wint met 2-0 van hardwerkend SteDoCo

Een volledig verdiende overwinning voor de Leiderdorpse Racing. Daar was een ieder het over eens maar het peil was niet hoog. Een warme luchtstroom en een keihard veld waren de spelbrekers. Behoudens het eerste kwartier was de thuisploeg de betere maar ging nonchalant om met de geboden mogelijkheden. In de eerste helft scoorde Priscilla de Vos uit een vrije trap en in de 84e minuut maakte Marjan Brouwer op aangeven van Martine de Bruijn aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 achter Sharon Schoonderbeek in het net te schieten.

De beginfase was voor de dames uit Hoornaar die een aantal keren met Daniëlle Vermeulen en Marlies Koppenol gevaarlijk waren. Onzekerheid en harde onberekenbare stuiterballen in de defensie van de Leiderdorpsen veroorzaakten de weggegeven ruimte waar door de Hoornaarse dames gretig van profiteerden. Het was ook aftastend voetbal in een veel te laag tempo.
In de tiende minuut de eerste goed opgezette aanval van de thuisploeg met op links Lenie Mendes Fernandes die veel meters mocht maken en prachtig Marjan Brouwer aanspeelde maar haar schot ging net naast. Ook Priscilla de Vos was er heel dichtbij maar ook haar inzet trof geen doel. Aan de andere kant was Daniëlle Vermeulen er vandoor gegaan maar Lotte Gesman en Marcha Duijkers zaten daar goed tussen.

Na 13 minuten spel kreeg de thuisploeg het vertrouwen in eigen kunnen weer op de rit. Het leer werd sneller rondgespeeld en men was gewend geraakt aan de kale akker waarbij de grassprieten oneerlijk verdeeld opgesteld stonden.
In de 16e minuut een ongelukkige handsbal van Femke Klomp die net buiten de beruchte lijnen met het draaien van haar lichaam de bal tegen haar hand kreeg. Niemand minder dan goaltjesdief Priscilla de Vos nam de toegekende vrije trap en die bal krulde heel schitterend in de linkerhoek van het net achter doelvrouw Sharon Schoonderbeek die kansloos was.

De meiden van coach Hans de Winter op voorsprong en waar wel degelijk de meeste dreiging vanuit ging. In de 26e minuut een fraaie kopbal van Shirley Nederpel en een scherpe inzet van Brouwer belande nog net in het zijnet.
Na een half uur spel waren het weer de meiden van coach Roy Waalboer die de aanval zochten. Daniëlle Vermeulen en Liza van der Most waren er dicht bij en aan de andere kant was Lenie Mendes Fernandes gevaarlijk. De duel werd in hoofdzaak gespeeld op de helft van Stedoco waar Femke Klomp achterin veel werk verzette tegen de aanvalsgolven van de Racing. Maar dat nam niet weg dat Aniek Laponder zomaar op links mocht doorlopen en sluitpost Natasja Rensen de bal nog net corner kon tikken. Vermeulen nam die hoekschop en krulde de bal panklaar op het hoofd van Sanne Brand die vervolgens net over kopte.

Vlak voor de rust nog een paar acties bij de thuisploeg met Marjan Brouwer, Martine de Bruijn en Shirley Nederpel maar het leverde niets op.
Na de pauze direct al uitgespeelde mogelijkheden voor de thuisploeg waarvan geprofiteerd had moeten worden. RCL had het beste van het spel maar was niet bij machte de score veilig te stellen.
In de 53e minuut kreeg echter Liza van der Most de mogelijkheid om de ploegen op gelijke hoogte te brengen maar Rensen, die ook veel stof mocht happen, zat daar goed tussen. De warmte en het slechte veld speelden beide kemphanen parten en voor de thuisploeg was de stand nog slechts het kleinst mogelijke verschil.

Angst maakte zich meester van de Racing toen coach Roy Waalboer aanvalster Lotte Coerts inbracht. Die zorgde door haar snelheid voor veel gevaar voorin maar ook kregen Vermeulen, Brand en Van der Most meer ruimte. Lotte Gesman, Marcha Duijkers en Geke Maat hadden die snode plannen snel in de gaten en verzette de bakens tijdig terwijl Natasja Rensen rond de 70e minuut nogmaals door het stof mocht gaan.

De Racing moest gaan scoren en was technisch de betere maar in deze fase van de competitie gaat het slechts nog om het resultaat. Een reeks van uitgespeelde aanvallen volgde van Brouwer, De Vos, De Bruijn en Nederpel maar het lukte niet om het leer in het net te schieten. De beste mogelijkheid kwam op naam van Lenie Mendes Fernandes die de bal ontfutselde van Ilona Mans en steevast zou gaan scoren maar dit niet deed.

In de 84e minuut dat toch de bevrijdende treffer. Het was Martine de Bruijn die op links aanzette en de bal prachtig in de voeten schoof van de inkomende Marjan Brouwer. Met een allesvernietigend schot belande de bal in de uiterste hoek en doelvrouwe Schoonderbeek was ook nu kansloos.

Een verdiende 2-0 overwinning voor een beter acterende Racing maar die veel eerder tot stand had moeten komen op een hardwerkend SteDoCo.