zaterdag 9 april 2011

RCL-DTS bracht veel spanning en winst voor de meiden van Mien

DTS heeft in Leiderdorp verdiend gewonnen van RCL. De ploeg acteerde geruime tijd veel beter maar raakte de draad een beetje kwijt. Met rust was het 2-3 nadat de thuisploeg heel brutaal twee maal op voorsprong was gekomen.
Na de pauze waren het de Leiderdorpsen die profiteerden van het in onbalans zijn van het team van Mien te Selle. Volkomen onnodig maar angst maakte zich meester en dat kwam duidelijk in het spel naar voren. Technisch beter en hele fraaie doelpunten maar toch. Het werd nog even heel spannend en de thuisploeg had nog kunnen profiteren maar verzuimde te scoren. Eindstand op het scorebord 4-5 in een leuk, sportief maar bovenal spannend duel.

Een zonnige dag met een frisse wind op Sportpark De Bloemerd. De meiden van Mien te Selle en Sonja van den Brink doen het goed en draaien bovenin volop mee maar het zijn vooral de laatste loodjes die soms heel zwaar lijken. De dames uit Ede duidelijk de betere met Annelies Oomen en Linda Helbling lekker op dreef in die eerste fase. Ook Eveline Zech en Jorie Schepers maar doelvrouwe Denise Koorevaar van de Racing redde prachtig.
Geheel tegen de spelverhouding in kwam het team van coach Barry Sikking in de 21e minuut op voorsprong. Een snelle uitval op rechts van Monique Hordijk die zich prachtig vrijspeelde en de bal precies passte op inkomende Merel van den Eshof die Simone Hensen passeerde.

1-0  en een riante voorsprong tegen de verhouding in maar daar maakte zich niemand druk over bij de thuisploeg. Wel Mien te Selle die duidelijk niet blij was met deze stand op het scorebord want twee minuten later zo’n zelfde situatie waarbij weer Monique Hordijk er als een vuurpijl vandoor ging. Nu zat doelvrouwe Hensen er goed tussen. In de 27e minuut kwam de gelijkmaker. Een beauty van Jorie Schepers die vanaf rand strafschopgebied vernietigend uithaalde, 1-1. Drie minuten later was het weer de thuisploeg die scoorde. Een hoekschop van Merel van den Eshof die de bal panklaar legde  voor de voeten van de geheel vrijstaande Madieke Zaad die de 2-1 scoorde.

In de 32e minuut een fraaie actie van Linda Helbling waar doelvrouwe Denise Koorevaar prima werk verzette maar in de 42e minuut bracht aanvoerster Helbling op aangeven van Eveline Zech de kemphanen weer op gelijke hoogte, 2-2.
Een minuut later werd het zelfs 2-3 met weer zo’n prachtig mooi doelpunt. Dit keer Annelies Oomen  die het leer schitterend in de kruising schoot. Een prachtig doelpunt en DTS op een verdiende voorsprong.

Na de thee is het de thuisploeg die druk zet. Marcela Cabrera met aanvallende aspiraties en Ilse Baak met een vrije trap maar Simone Hensen deed haar werk goed. Bij de ploeg uit Ede waren het Merlin te Wit, Rianne Veldhuizen en Petra van Rossum die voor gevaar zorgden in de achterhoede bij de Leiderdorpsen. In de 51e minuut schoot Yvonne Veldhuizen een vrije trap pardoes in de touwen en daarmee de stand op 2-4. Een mooi doelpunt en ondanks het feit dat het niet draaide bij DTS is het zelfs Cynthia de Geus die gevaarlijk kon worden.

Wissels worden ingebracht bij de beide teams en de druk werd van RCL werd opgevoerd. Inge Versteeg was er vlak bij en ook Joyce Thissen deed heel belangrijk werk. Ook Sandy van de Water brak een aantal keren prachtig door de linies maar doelpunten leverde dit niet op. In de 72e minuut haalde sluitpost Hensen Joyce Thissen in de 16 onderuit en Ilse Baak schoot de toegekende strafschop keurig in. De spanning was met de 3-4 weer helemaal terug.

Yvonne Veldhuizen en Linda Helbling lieten nog wat mooie staaltjes zien maar in de 43e minuut maakte Merlin te Wit op aangeven Sharonne Libosan er 3-5 van.

Wedstrijd gespeeld maar zo dacht de goed leidende scheidsrechter Marcel Maurits er niet over en ook de RCL voorwaartsen. Want in de 45e minuut scoorde Nina van der Mast voor RCL en liet de 4-5 op het scorebord zetten.

Een aantal spannende minuten volgde maar daar bleef het bij. Leuk, sportief maar bovenal spannend duel met DTS Ede als terechte overwinnaar.

1 opmerking:

1. Goed verslag! Alleen was de doelpuntenmaakster Annelies Oomen i.p.v. Eveline Zech (helaas ;-) )
    Ik heb het verslag ook op de DTS site geplaatst, met de goede bronvermelding erbij. Hoop dat dit niet bezwaarlijk is?