zaterdag 16 april 2011

RCL met attractief spel naar winst tegen RK TSV

De Leiderdorpse Racing was met kop en schouder het betere team tegen de dames uit Limburg. Daar was achteraf geen enkele discussie over. Speelde zelfs bij vlagen heel aantrekkelijk en won verdiend met 4-1 na een 1-0 ruststand. Maar de meiden van coach Ronald van Bakel wilde wel degelijk voetballen en werkten hard maar de fraaiste acties kwamen toch op naam van de thuisploeg. Doelpuntenmaaksters waren Lenie Mendes Fernandes, twee hele mooie doelpunten van Priscilla de Vos, Annika Pluymen voor RK TSV en als laatste wederom Priscilla de Vos.

De meiden uit Terwinselen met bekende namen als Glynis Vromen, Vera Wanrooy, Annika Pluymen, Maartje Keulen en goaltjesdief Liv Aerts lieten het initiatief op Sportpark De Bloemerd helemaal over aan de Leiderdorpse Racing. In de vijfde minuut was het al gevaarlijk voor sluitpost Katja Demacker door een leuke actie van Lenie Mendes Fernandes die Priscilla de Vos aanspeelde.
De eerste actiemomenten van de ploeg uit het verre Limburg kwam op naam van Nancy Kisters en Liv Aerts maar echt gevaarlijk werd het niet.

De Racing technisch beter en liet de bal snel rondgaan waardoor het ruim aanwezige publiek bij vlagen leuk voetbal voorgeschoteld kreeg. In de 15e minuut een mooie dieptebal van Lotte Gesman en een keurige voorzet van Lenie Mendes Fernandes maar de twee boomlange voorwaartsen Shirley Nederpel en Priscilla de Vos kwamen centimeters te kort. Een lobje van Marjan Brouwer viel aan de verkeerde kant van het net en ook Priscilla de Vos kreeg op aangeven van diezelfde Brouwer de kans maar Katja Demacker kon de inzet nog net tot corner verwerken. Er volgden nog een tweetal mogelijkheden van de Racing en de druk op het bolwerk van de Limburgse dames werd driftig opgevoerd.
In de 25e minuut komt de ploeg van coach Hans de Winter dan op een verdiende voorsprong. Marjan Brouwer met een pass op Shirley Nederpel die op rechts venijnig uithaalde. De snel inkomende Lenie Mendes Fernandes mocht het laatste tikje geven. De Racing op een verdiende 1-0 voorsprong.

Glynis Vromen hield heel lang Priscilla de Vos in bedwang waardoor Shirley Nederpel veel meer ruimte kreeg en kansen werden gecreƫerd. De meiden van coach Ronald van Bakel stelden daar nog heel weinig tegenover. Een vrije trap van Vera Wanrooy leverde geen resultaat op en ook Liv Aerts kwam niet echt in de wedstrijd.
Het was helemaal de Racing die het spel naar zich toetrok met een gevaarlijke hoekschop van Ramona van der Harst die een vervolg kreeg door Nederpel die De Vos aanspeelde en uit een onmogelijke hoek doelvrouw Katja Demacker uittestte. In de 38e minuut een schot van afstand van Priscilla de Vos die net over ging en een minuut later werd tot twee maal toe de lat getoucheerd. Eerst door Marjan Brouwer en uit die rebound was het Priscilla de Vos die dit kunstje nog een keertje dunnetjes overdeed. Nikki van Luxemburg schoot vervolgens recht in de handen van Demacker.

In de laatste fase was het eerste bedrijf kwam RK TSV meer in het eigen spel. Leuke combinaties tussen Annika Pluymen en Vera Wanrooy maar ook werden Liv Aerts en Lidy Dummer meer in het spel betrokken en diep gestuurd. Dit alles leverde echter geen problemen op voor sluitpost Natasja Rensen.

Na de thee direct al Ramona van der Harst en Priscilla de Vos met een actie van Lenie Mendes Fernandes die het leer een aantal keren liet stuiteren op de dwarslegger en uiteindelijk de voor haar verkeerde kant koos van de doellijn. Pure pech en veel geluk voor de meiden uit Kerkrade. Die werden verstrekt in de gedachte dat het helemaal nog niet was gespeeld. Het gelijk was aan hun zijde en men ging voor de gelijkmaker. Lianne Esseling in combinatie met Lidy Dummer met een schot van Tia Oberdorf die Rensen goed pakte. Maar ook aanvoerster Vera Wanrooy rook mogelijkheden en samen met Annika Pluymen waren die twee een aantal keren heel gevaarlijk. Ook Nadine Hansen en een schot van Nancy Kisters ging rakelings over.

Na deze periode was het weer de Racing die druk zette. In de 58 minuut een schitterende hakbal van Marjan Brouwer die ineens door De Vos op de pantoffel werd genomen. Het leer caramboleerde via de linker paal heel prachtig in het net en Demacker geheel kansloos. Een schitterende aanval bekroond met een fraaie goal en de koek was nog niet op. In de 71e minuut werd het volkomen terecht 3-0. Priscilla de Vos werd op zo’n slordige 20 meter van het doel tegen de akker gewerkt en nam zelf de toegekende vrije trap. Het werd er weer eentje die stijf in het kruis werd geschoten. Katja Demacker zat in de goede hoek maar was geheel kansloos.

Het tempo ebde weg en de wedstrijd leek gespeeld. De ploeg uit Limburg bleef echter aandringen om de eer te redden. Een vrije trap van Vera Wanrooy ging net naast en in de 81e minuut mocht diezelfde Wanrooy een hoekschop nemen. Natasja Rensen had het leer klemvast maar Annika Pluymen kopte het leer uit de handen van Rensen pardoes in de touwen. Iedereen verwachtte dat dit een onterecht doelpunt zou zijn maar leidsman Lingen besloot dit doelpunt wel toe te kennen.

Na afloop verklaarde de scheidsrechter dat Rensen werd gehinderd door eigen speelsters en dat Rensen zelf de bal achter de lijn werkte. Alle credits voor Annika Pluymen die met haar team bleef voetballen maar nog wel moest toezien dat in de 88e minuut Kirsten Kok een hoekschop nam die prachtig werd ingekopt door alweer Pricilla de Vos die haar derde van de middag noteerde.

Een verdiende 4-1 overwinning voor de Racing die technisch beter was en in een aantal fasen heel leuk voetbal aan het publiek voorschotelde tegen een hard werkend RK TSV.