zaterdag 23 april 2011

RVVH komt net te kort tegen RCL

RCL won in de warmte bij RVVH mag zag na een 0-3 voorsprong de thuisclub in de laatste fase met twee doelpunten toch bijna langszij komen.
Na een 0-2 voorsprong met de rust werd het zelfs 0-3. Alle drie de doelpunten kwamen op het conto van Priscilla de Vos. Chamba Rimon was de doelpuntenmaakster bij de thuisploeg.

De wedstrijd was niet echt spraakmakend. Uiteraard hadden beide teams winst nodig maar het weer speelden de teams danig parten en met regelmaat werden drinkpauzes ingelast. Priscilla de Vos opende sterk met twee doelpunten en daarna leek de wedstrijd helemaal gespeeld. De meeste kansen waren in principe voor de thuisploeg maar dan moet die ballen er wel in en dat gebeurde niet. Maar echt inspirerend was het niet met een controlerende rood-witte ploeg.

Na de pauze opnieuw Priscilla de Vos en in de laatste minuten leken de dames uit Ridderkerk aan een werkelijke inhaalrace te beginnen. De ingevallen Chamba Rimon scoorde de 1-3 en de aansluitingstreffer.
Het werd nog even spannend maar RCL had wel het betere voetbal in huis.

Door deze overwinning is het bovenaan in de Hoofdklasse bijzonder spannend geworden. De FC Twente beloften wonnen, Ter Leede en ook Be Quick ’28 zorgde voor een volle driepunter. De Leiderdorpse Racing gaat samen met het Zwolse Be Quick '28 uitmaken wie de KNVB schaal in ontvangst mag nemen. Ter Leede heeft slechts nog een theoretische kans en de FC Twente beloften zijn na de winst van RCL en Be Quick '28 definitief uitgeschakeld.