maandag 25 april 2011

Reiger Boys laat RCL tactisch gelijkspelen

De spanning in de Hoofdklasse is weer helemaal terug. De RCL-dames hadden gerekend op zes punten maar het werden er slecht vier uit de twee inhaalwedstrijden van het Paasweekeinde. Op Tweede Paasdag werd het slechts 0-0 tegen Reiger Boys in Heerhugowaard.
Taktisch liepen de meiden van coach Hans de Winter meer tegen zichzelf te spelen door het dominante en intimiderende spel van Reiger Boys. Die hadden slechts de optie om één puntje te pakken en dat lukte.



Het was zeker niet best wat het handjevol toeschouwers voorgeschoteld kregen. De warmte en de vele spelonderbrekingen maakte de wedstrijd nu niet bepaald echt aantrekkelijk. Maar daar was het de thuisploeg ook niet om te doen. De wilde punten verzamelen om een nacompetitie te ontlopen.
Door een aantal messcherpe overtredingen op de Racing voorwaarsten kwamen de Leiderdorpsen niet in hun eigen spel. De West Friezinnen kregen wat mogelijkheden door ondermeer Jorinda Mariëlle Schuit maar echt spraakmakend was dit ook niet. Ook Jaimy Visser liet zich niet onbetuigd en werkte Shirley Nederpel tegen de kunstgrasmat. De leidsman vond alles binnen proporties maar het was wel hoogst irritant zodat van voetbal op niveau niets terechtkwam.


Aaike Verschoor nam een fraaie vrije trap en aan de andere kant mocht Lenie Mendes Fernandes doorgaan maar sluitpost Jesca Willemsen redde perfect. Ook Alina Uijl en Tessa Oud waren er dichtbij voor de meiden van coach Arnold de Block. Sharady Pattinasarany kon ook niet profiteren van het misverstand tussen Gelke Maat en doelvrouwe Natasja Rensen. In de laatste minuut van de eerste helft weer zo’n spijkerharde overtreding die dit keer op naam kwam van Marieke Plekker die Priscilla de Vos moest hebben en zichzelf hierbij blesseerde. Shirley Nederpel kreeg hierbij de mogelijkheid de score te openen maar doelvrouwe Jesca Willemsen zat er nog net met een handje tussen.


Na de pauze was het RCL wat flink wat druk zette. In de eerste minuut na rust al een mogelijkheid voor Marjan Brouwer maar weer was het sluitpost Jesca Willemsen die daar goed tussen zat. Ook een vrije trap van Lotte Gesman verdween in de handen van Willemsen en bij de Leiderdorpse Racing werd alles door het midden gespeeld waar Aaike Verschoor de zaak goed onder controle had. Een ander spelconcept voor de Racing waarbij de aanvallen via de vleugels opgezet zouden worden was er niet bij.


Er was geen doorkomen aan en als Priscilla de Vos die op rechts een gaatje had gerealiseerd er vandoor ging werd ze genadeloos door aanvoerster Aaike Veschoor met een ferme trap net onder de knieën te grazen genomen. Het werd slecht geel voor Verschoor. De RCL dames tuinden met open ogen in de intimidatiepolitiek van de West Friese ploeg waarbij ook coach Arnold de Block nog even wat water op het vuur gooide door zijn met zijn dominante uitspraken die ook werden getolereerd. Marjan Brouwer, die veel te veel meters moest maken in dit spelconcept, kreeg in de 65e en 70e minuut een paar mogelijkheden maar die troffen geen doel. Ook toucheerde Brouwer nog het kruis en ging een schot van Lenie Mendes Fernandes net via de verkeerde kant van de paal achter.
De thuisploeg stelde daar in feite heel weinig tegenover. Die ontregelden het spel van de Leiderdorpsen met succes.
In de laatste fase mocht Chavelli Stolk wegens te vroeg inlopen bij een vrije trap het speelveld met twee maal geel vroegtijdig verlaten.



RCL voert met het Zwolse Be Quick ’28 de ranglijst weer aan en de huidige Landkampioen Ter Leede volgt op drie punten. Die laatste twee treffen elkaar in Zwolle op 7 mei. Het blijft dus allemaal erg spannend bovenin om het ultieme doel, de Kampioenschaal ofwel het Landskampioenschap bij de amateurs binnen te halen.
Op 7 mei kan er een beslissing vallen als de Racing dames thuis in Leiderdorp winnen van de FC Twente beloften en de andere kanshebbers op de titel, Be Quick ‘28 en Ter Leede, in een onderling duel elkaar in evenwicht houden. Als één ploeg net als RCL wint komt er zelfs nog een beslissingswedstrijd. Ook als Be Quick ’28 en RCL gelijk spelen. Het blijft super spannend in de Hoofdklasse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten