zaterdag 7 mei 2011

Overtuigende winst van RCL tegen ATC’65

Het werd een afgetekende 6-1 overwinning voor de Leiderdorpse Racing. Dik verdiend uiteraard tegen een team met veel voetballend vermogen en dat maakte de wedstrijd wel degelijk boeiend ondanks de enigszins geflatteerde uitslag. Met rust stond het al 5-0 door doelpunten van Priscilla de Vos, Marjan Brouwer uit een strafschop, Priscilla de Vos, Marjan Brouwer en Lenie Mendes Fernandes. Na rust was het Kirsten Kok voor de Racing en Marianne van Brummelen die voor ATC’65 de eer redde.

Alle ingrediënten waren gereed voor een heus kampioensfeest alleen dan zou het Zwolse Be Quick’28 punten moeten verspelen. In de extra tijd scoorde de dames van coach Sebastiaan Borgardijn de 3-2 tegen Ter Leede dus de Kampioenschaal en medailles gingen met de officials van de KNVB retour.
Volgende week zal in een rechtstreeks duel tussen Be Quick’28 en RCL uitgemaakt moeten worden wie de titel 'Landskampioen bij de amateurs in Nederland' voor één jaar mag voeren.

De wedstrijd tussen RCL en ATC’65/FC Twente Beloften werd gespeeld op een bijveld van Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp. ‘Een aanfluiting voor het vrouwenvoetbal bij de thuisploeg’, was de mening van teammanager Dick Rutgerink van de Hengelose formatie. Veel toeschouwers omzoomden de grasmat en het was gewoon gezellig druk. De eerste druk kwam van de thuisploeg die voornemens was korte metten te maken met het team van coach Arjan Veurink. In de eerste minuut al goed werk van Priscilla de Vos die Marjan Brouwer liet doorgaan. Die passeerde doelvrouwe Esther Stronks en iedereen telde de openingstreffer al maar het schot van Brouwer belandde in het zijnet. Vette pech voor de Racing ook al omdat Shirley Nederpel in buitenspelpositie scoorde.
Aan de andere kant een eerste actie van de dames uit Hengelo met Suzanne de Kort die bijna sluitpost Natasja Rensen verschalkte maar zover kwam het niet.
Ook Marianne van Brummelen brak door maar daar zat Geke Maat goed tussen.

Het spel was in handen van de Racing en de druk op het doel van Esther Stronks werd steeds groter. Suzan Broekelder redde nog net voor de doellijn en een vliegend schot van Shirley Nederpel kwam in de handen van Stronks. In de achtste minuut was het raak voor de Leiderdorpsen. Een prachtige actie van Marjan Brouwer die Priscilla de Vos aanspeelde en voor de 1-0 zorgde. De ban gebroken en het team van coach Hans de Winter volkomen terecht op voorsprong. De combinaties waren vloeiend en snel en het was een lust voor het oog en kansen legio maar sluitpost Esther Stronks deed prima werk daar onder de lat bij de dames uit Hengelo.
ATC’65 wilde niet onderdoen en er waren een aantal leuke combinaties te zien met Ines Roessink, Suzan Broekelder en Carmen Bleuming maar het leverde niets op.

In de 12e minuut was Priscilla de Vos doorgebroken en die werd licht aangetikt in de zestien door doelvrouwe Esther Stronks. Strafschop en zelfs rood voor de onfortuinlijke Stronks. De goedleidende scheidsrechter Ruben Verrips uit Bergambacht had in dit geval geen andere keus volgens de reglementen. Ook na afloop was hij zich bewust dat dit een hele zware straf was maar dat er geen andere oplossing was. ‘Een overtreding dus een strafschop impliceert in deze situatie ook rood’, was zijn duidelijke uitleg.

Nadat Stronks het veld had verlaten werd vervolgens Carmen Bleuming door coach Arjan Veurink noodgedwongen geslachtofferd. Bleuming verliet zichtbaar aangedaan en huilend het veld. Onder de lat kwam Leanne Pegge die normaal gesproken in de voorhoede actief is en menig goaltje dit seizoen meepikte.
Marjan Brouwer verzilverde van elf meter de strafschop in de 15e minuut en de 2-0 een feit.
Drie minuten later weer zo’n mooie treffer die dit keer ook weer op naam kwam van Priscilla de Vos. 3-0 en de wedstrijd helemaal gespeeld.

De dames uit Hengelo bleven voetballen en dat maakte het duel levendig en attractief om naar te kijken. Sommige combinaties liepen goed en zelfs Jolijn Heuvels speelde zich netjes vrij en schoot van afstand net over.
Maar als er nog enige twijfel was maakte Marjan Brouwer daar in de 23e minuut een einde aan. Op aangeven van Lenie Mendes Fernandes scoorde Brouwer 4-0.

Mendes Fernandes kreeg nog een mogelijkheid en aan de andere kant was het Tessa Klein Braskamp die met een vrije trap geen geluk had. In de 32e minuut werd het zelfs 5-0 voor de Racing. Priscilla de Vos was op rechts aan de haal gegaan en een leep steekballetje op de van links inkomende Lenie Mendes Fernandes was voldoende om Leanne Pegge te passeren.

De Leiderdorpsen van coach Hans de Winter namen wat gas terug en de dames uit Hengelo met Ines Roessink en Marthe Munsterman kregen wat mogelijkheden. Ook Marianne van Brummelen en Suzanne de Kort kregen kansen om van te watertanden maar de schoten troffen geen doel. Ook Marjan Brouwer met een vrije kans die pardoes in de handen verdween van Leanne Pegge.

Na de thee werd het allemaal wat minder. Lenie Mendes Fernandes en Shirley Nederpel kregen wat mogelijkheden maar daar bleef het ook bij. De thuisploeg controleerde het spel en in de 53e minuut was het Priscilla de Vos die Kirsten Kok aanspeelde die heel handig de buitenspelval omzeilde. Kok slalomde lekker door en passeerde zelfs sluitpost Leanne Pegge en scoorde uiterst beheerst de 6-0.

Tessa Klein Braskamp en Suzanne de Kort kregen wat meer vrijheid maar de schoten waren een prooi voor doelvrouwe Natasja Rensen. De minst gepasseerde keepster uit de Hoofdklasse deed het weer prima. Ook Marianne van Brummelen en Ines Roessink lieten hun aanvallende aspiraties zien maar de verdediging van het rood-witte team uit Leiderdorp met Lotte Gesman, Lin Ven, Geke Maat, Nikki van Luxemburg en sluitpost Rensen deden het goed.
Aanvallend was ook Martine de Bruijn een aantal keren gevaarlijk. Leuke acties op rechts maar doelpunten leverde het niet op.

Het laatste wapenfeit kwam van Marianne van Brummelen die door het centrum manoeuvreerde en met een droge knal Natasja Rensen de gang naar het net liet maken. Een 6-1 eindstand op het scorebord en voor de Racing volgende week de allerlaatste finale om het Landskampioenschap bij de amateurs tegen Be Quick ’28.