dinsdag 3 mei 2016

Voor Berkel nog één te gaan….

Berkel schrijft historie. Na 21 competitieduels nog steeds alle wedstrijden in winst weten om te zetten. Dat is klasse met 63 punten en een batig saldo van 69 doelpunten. Echt indrukwekkend en majestueus. Berkel werkte afgelopen zaterdag het 21e competitieduel af tegen DWO. De formatie van Cees Kruys won in Zoetermeer met 0-4 na een 0-2 ruststand. Doelpuntenmaaksters voor de pauze Daphne Godee en Lindy Hogedoorn. Na de thee waren het Isabel Heinsbroek en Melanie den Dulk die het verschil bepaalden.


Nu nog slechts één te gaan en dat wordt een opgave van formaat. De ontknoping van een heel seizoen in slechts negentig minuten. Dat alles op Sportpark Het Hoge Land met RVVH als tegenstander. Zou het nog mis kunnen gaan voor Berkel de grote vraag van het moment. 


Statistisch gezien wel want de spanning neemt toe en de factor prestige staat op het spel. De tegenstanders zijn niemand minder dan de meiden van halfgod Hercules. Die zijn heel bedreven en nuchter en altijd uit op een nieuw wereldwonder. In de geschiedenis zijn er al twaalf vastgelegd. Wellicht het dertiende want ook trainer Michel Visser van RVVH gaat komend seizoen bij Berkel aan de slag als coach. 
En de wedstrijd neemt om 13.00 uur een aanvang. Het zou dus zomaar kunnen verkeren. Maar toeval bestaat niet en het gerstenat Duvel staat als laatste hier nog koud.


Bij thuisploeg Berkel zit het kampioenschap veilig en wel in de pocket. Alleen met dat allerlaatste duel van het seizoen 2015-2016 zou de formatie van de afscheid nemende strateeg Cees Kruys uiteraard geschiedenis willen schrijven. Het ultieme doel is om juist dit duel met winst en drie punten af te sluiten. Het gaat bij de Berkel meiden om respectabele prestigieuze trots nietwaar!!


Natuurlijk de solide basis bij Berkel met de spanning van het moment volledig onder controle. Steevast komt de Berkel trein net als iedere wedstrijd op stoom en is niet te stoppen. Zelfs niet door de meiden van halfgod Hercules. Laat dat maar aan Cees Kruys over. Die weet alles over de kooltjes en de ketel. En als de geoliede machine eenmaal draait is er geen houden meer aan. Hercules zal er aan moeten geloven, neem dat van mij aan en de Duvel wordt als laatste fles ontkurkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten