zondag 22 maart 2015

Onzekerheid bij FC Twente

In het duel in de Topklasse voor vrouwen speelde Jong FC Twente tegen RCL in Leiderdorp in de eerste helft prima voetbal. Duidelijke invloeden van een jarenlang educatief traject bij het opleiden van speelsters in het meisjes- en vrouwenvoetbal. 
De pionier bij uitstek die altijd het vrouwenvoetbal hoog in het vaandel heeft. Een strak opleidingsplan om talentvolle speelsters in Enschede en Almelo klaar te stomen voor Oranje of andere ploegen op hoog niveau.


Aan dit initiatief zou wel eens prompt een einde kunnen komen. De KNVB heeft Twente aangepakt en daarvan zou de meisjes- en vrouwentak weleens de dupe kunnen worden. Trouwens de rol van de KNVB in deze tak van sport is uiterst discutabel. Regionale KNVB opleidingscentra in Eindhoven, Amsterdam en zoals te verwachten ook bij ADO Den Haag maar de Achterhoek lijkt te worden uitgesloten van een efficiĆ«nte opleiding. Alles nu in onderzoek maar dat voelt niet goed voor de club die altijd voorop loopt. Een schaamteloze afstraffing waarbij alles weer om de petunia’s draait.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten