zondag 8 februari 2015

Drie punten voor RCL in matig duel tussen RCL en Reiger Boys

Een verdiende 2-0 overwinning van RCL tegen Reiger Boys. De ruststand was 1-0 in het voordeel van de Leiderdorpse ploeg. Deze wedstrijd was in principe een sleutelduel. Beide kemphanen hadden de punten hard nodig en de Leiderdorpse Racing trok aan het langste end. De neutrale toeschouwer zag een prima leidsman die de zaken kort hield op het enkele uren daarvoor ontdooide kunstgrasveld. De speelsters van de ploeg uit Heerhugowaard hadden moeite dit te accepteren en deden verbaal hun zegje tegen de leidsman dat niet altijd in goede aarde viel.

RCL - Reiger Boys

Reiger Boys voetbalde meer tegen zichzelf terwijl dit in feite helemaal niet noodzakelijk was. In de eerste minuten een gelijkopgaande wedstrijd en na een kwartier kreeg Jaimy Visser haar tweede gele kaart.

Het vreemde was wel dat meer dan een kwartier lang Reiger Boys de lakens uitdeelde en zichzelf wel kansen creƫerde. Doelpunten bleven echter uit en RCL zette de bakens weer op een rij. Sabine Verheul scoorde verdienstelijk met een fraaie kopbal na een corner van Kirsten Kok.

In de 57e minuut van de tweede helft werd aan RCL een strafschop toegekend na het neerleggen in het strafschopgebied van Samanta Stojanovic. Marijke van den Berg schoot deze elf meter trap uitstekend in. De wedstrijd gespeeld en RCL hield de volle buit in Leiderdorp. RCL in de middenmoot en Reiger Boys staat met negen punten op de laatste plaats in de Topklasse Vrouwen.

RCL wint van Reiger Boys met 2-0