zondag 17 maart 2013

Verdiende 3-2 overwinning van RCL tegen DTS Ede

RCL zet ten koste van DTS Ede opmars voort (3-2)

RCL tegen DTS Ede was in het eerste deel een kwalitatief hoogstaand duel. Zeker het predicaat Topklasse waardig alleen werd dit duel op het hoogste amateurniveau wel op een ondermaats bijveld afgewerkt. Het maakte de speelsters niet uit want vanaf het eerste fluitsignaal van Jack van Egmond uit Katwijk waren het de Leiderdorpsen die volledig de lakens uitdeelden. Met attractief spel werd collectief vanuit de linies druk gezet op de vesting van sluitpost Tiffany Loeven van DTS.
In de tweede minuut scoorde Lesley Landweer uit een vrije trap de eerste voor de ploeg van coach Barry Sikking en in de 20e minuut was het Romy Siera die de Leiderdorpsen op een comfortabele 2-0 voorsprong zette.
Met een aantal splijtende passes werden door het middenveld van RCL de voorwaartsen weggestuurd. Pas in de 36e minuut werd het 3-0 door prachtig werk van Kirsten Kok die Samanta Stojanovic liet afdrukken. Thuisploeg RCL nam duidelijk gas terug en vond het klaarblijkelijk genoeg maar zo steekt voetbal niet in elkaar. Het team van coach Bert Beerdsen rook mogelijkheden en Linda Helbling scoorde een hele fraaie tegentreffer met een prachtig en subtiel lobje.

RCL - DTS Ede
RCL - DTS EdeRCL - DTS Ede

In het tweede deel was het duidelijk minder wat het publiek voorgeschoteld kreeg. De snelheid was nog een aantal keren bij RCL te zien en de ploeg had de deur in het slot kunnen gooien maar maakte het niet af. Die deur bleef op een kier staan en aanvoerster Linda Helbling scoorde uit een vrije trap de aansluitingstreffer voor DTS in de 82e minuut. In de resterende tijd controleerde RCL het spel en stelde de eindzege veilig. Een vierde plek op de ranglijst in de Topklasse voor RCL net voor DTS Ede die nu vijfde staat.