zondag 31 maart 2013

Berkel door Eldenia uit KNVB beker gewipt

Eldenia via Berkel naar halve finale KNVB-beker

Zondag Tweede klasser Eldenia kwam naar het westen en knikkerde genadeloos Eerste klasser Berkel uit de KNVB beker. Uit een stilstaand moment werd de wedstrijd tussen Berkel en Eldenia beslist. Kansen over en weer maar de beide doelvrouwen waren goed op dreef.
De basis voor de overwinning werd in het eerste halfuur gelegd. Eldenia met snel en attractief spel waar Berkel geen direct antwoord op had.
Overigens speelde de achterhoede van Berkel prima en veel mogelijkheden kregen de meiden van Eldenia niet. Maar ook de aanvalsters van Berkel konden geen vuist maken. Kregen ook bij de achterhoede van de meiden van coach Eric Evers geen voet aan de grond.

Lisa Wijnen van Berkel in duel met Eefje van den Nieuwenhof van Eldenia
Berkel - Eldenia
Femke Awater van Eldenia haalt vernietigend uit en gaat de 0-1 scoren in het bekerduel tegen Berkel.

In de 38e minuut een overtreding op Anouk Alon en de vrije trap werd van 25 meter meter door Femke Awater genadeloos in de uiterste hoek geschoten. Sluitpost Jennifer Gittling had geen schijn van kans op dit afgevuurde projectiel.

Berkel - Eldenia

Bij dit fraaie doelpunt zou het blijven alhoewel er wel degelijk mogelijkheden waren voor de meiden van coach Cees Kruys om de stand gelijk te trekken. Ook in dit geval redde doelvrouwe Manon Bosch een aantal keren prima op inzetten van Tara de Boe, Nadia Rouwkes en Lisa Wijnen.
Een verdiende winst in dit bekerduel voor Eldenia die doorgaat naar de halve finale van de KNVB beker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten