zondag 24 maart 2013

Rhoon toont klasse tegen SVS in Capelle aan den IJssel

SVS komt te kort tegen Rhoon (1-2)

Met de speciale groeten van de aanvoerster en éminence grise van Rhoon Sandra van Tol. Die Tollie stond aan de basis van deze dik verdiende overwinning die in feite slechts heel magertjes in doelpunten werd uitgedrukt. Het werd slechts 1-2 voor Rhoon tegen het jonge team van SVS. Die konden tegen deze ervaren ploeg weinig inbrengen alhoewel er duidelijke periodes waren waarin Rhoon even verslapte en gas terug nam. Het zat ook niet mee bij de ploeg van coach Murat Karaulu die de razendsnelle goaltjesdief Ashley van Elswijk voor lange tijd niet kan opstellen. Met haar enkel in het gips en een verbeten gezicht in de dug-out zag ook Van Elswijk dat Rhoon het betere van het spel in handen kreeg. In de snijdende kou werd SVS Rhoon gespeeld op Sportpark Schenkel met in de tweede periode zelfs vlokjes sneeuw die door de wind werden meegenomen.
Het had trouwens in die beginfase met gemak al 0-4 moeten staan maar de Rhoon voorwaartsen spaarden de speelsters van Sport Vereniging Schollevaar.
Pas in de 17e minuut scoorde Avery James en bracht volkomen terecht Rhoon op voorsprong. Pas toen zag het publiek dat ook SVS wel degelijk kon voetballen. Met scherpe ballen kregen Sabrina Pocorni en Edith de Glint mogelijkheden.

Debbie Wetzel van SVS in duel met Patty Damsma van Rhoon
Mogelijkheden voldoende voor Tamara Colle van Rhoon om de score een beter aanzien te geven.
Felicia Farhad Sedighi van SVS in duel met Sandra van Tol van Rhoon.

Na de rust met warme thee waren de meiden van Stef Huszarik er eventjes helemaal niet bij en had de thuisploeg een bres kunnen slaan. Maar van die kansen werd niet geprofiteerd en Rhoon ging versnellen. Wilde zekerheid en die krijg je met speelsters als Tollie, Patty, Carli, Colly en Burki.
Sandra Van Tol aan de basis en Patty Damsma scoorde de 0-2 voor Rhoon. Ook toen wist de thuisploeg bijna te profiteren van geboden mogelijkheden. Het spel moest op beleving, snelheid en inzet worden gespeeld. Pas in de 83e minuut werd er door Sabrina Pocorni doeltreffend gescoord.

Met de groeten van éminence grise van Rhoon Sandra van Tol

Rhoon boekte hiermee een verdiende 1-2 overwinning bij SVS wat slechts een magere afspiegeling van de feiten was. Thuisploeg SVS kwam veel te laat op gang om een werkelijke vuist te kunnen maken tegen deze ervaren ploeg die een wedstrijd met een paar doeltreffende acties al veel eerder in het slot had doen kunnen laten vallen.