zaterdag 16 juni 2018

Berkel vrouwen vieren feest…………

Feest in Berkel want naast de festiviteiten rond het eerste vrouwenteam heeft ook het tweede alle reden voor een feest. Handhaving in de Tweede Klasse is gerealiseerd en zoals Johan Cruijff dat verwoordde ‘Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt’. Met andere woorden, heel logisch toch …….


Promotie naar de Hoofdklasse van Berkel is gewoon uitstekend strategisch beleid. Soms zit het mee en soms tegen. In 2016 werd de ploeg ongeslagen kampioen in de Tweede Klasse. Berkel draaide een super seizoen. Echter verleden jaar werd op de valreep het Eerste Klasserschap veilig gesteld.


Dit seizoen de promotie dankzij een behaalde periodetitel. Het kampioenschap had er nog wel ingezeten maar het keurkorps kwam tegen kampioen Oranje Nassau net tekort. Dit terwijl de Groningse formatie juist bij andere ploegen de punten liet liggen. Het werd wel een uiterst spannende race en finale maar Berkel kwam net een paar puntjes tekort. De periodetitel werd gekoesterd met in het achterhoofd toch promotie af te dwingen.


Winst was er tegen Smerdiek en tegen het Amsterdamse Wartburgia. Op vier november de wedstrijd op Het Hoge Land waar we z’n allen met de schrik vrij kwamen. Niet de uitslag, want er werd gewonnen tegen Be Quick uit Zwolle.


Maar wel de ernstige blessure van de onfortuinlijke Jonna Hulshof. Pupil van de Week was toen Dana en die noemde Jonna zelfs de Lady of the Match. En iedereen weet dat kinderen altijd de waarheid spreken. Een echte ster dus die nummer 15 maar het noodlot sloeg keihard toe. Jonna Hulshof brak haar kuitbeen en werd die nacht tijdens volle maan in het ziekenhuis recht gezet.


Het zou het seizoen van Jonna gaan worden. Althans dat was wel de bedoeling. Met het tweede stralend kampioen geworden en de momenten in het keurkorps van Egmond Blinker en Silvia Boogaard veelbelovend. Maar dan toch....... Nu gelukkig weer heel langzaam aan actief om komend seizoen weer van zich te doen spreken.


In de KNVB beker werd tijdens striemende winterse buien aangetreden met de jonge Berkel mascottes tegen Topklasser Ter Leede.  Het nieuwe jaar brak aan en er werd stijlvol geoefend tegen Jong ADO Den Haag. Dat met gelegenheids-coaches aan het roer bij Berkel. Marinka van Dijk en Johan van Aalst, wel een subliem tweetal met een daadkrachtige slimme en bovendien tactische visie.


Sportclub ’t Gooi vond zijn Waterloo in Lansingerland. Sporting’70 werd ook aan de zegekar gebonden net als IJFC en Barendrecht. Ook in de nacompetitie was Berkel de winnaar. Het zijn slechts een paar wedstrijden die kenmerkend zijn voor de degelijkheid van het altijd verrassende en opvallende spel van Berkel. Een ploeg met alleen maar kanjers van formaat.


De speelsters die sprankelend voetbal lieten zien en tactvolle technische en medische begeleiding. Voor Berkel is dit seizoen heel mooi afgesloten. De kurken van de flessen knallen en het feest blijft nog wel een tijdje doorgaan.
Ook het tweede team blijft in de Tweede Klasse dus heel Berkel zou uit zijn dak moeten gaan. Het blijft genieten en ook dat komend seizoen op alle fronten.

Meer beelden ziet u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten