zondag 15 december 2013

Het kan gewoon opnieuw gebeuren

RCL walst op Walcheren over Oostkapelle heen

'Het kan gewoon opnieuw gebeuren', een treffende uitspraak van Ramona van der Harst na de 1-8 overwinning van RCL. Met deze bekerwinst op Oostkapelle treedt RCL aan in de achtste finale tegen FC Twente. Het duel staat gepland voor 15 februari 2014 in de Leiderdorpse arena van Sportpark De Bloemerd. 

Bij velen roept dit dankbare herinneringen op. In de achtste finale werd eerst Willem II met 3-1 verslagen. Maar het bekerduel wat op 26 maart 2011 tegen FC Twente werd gespeeld blijft op het netvlies aanwezig.


RCL schakelde toen in de kwartfinale van de KNVB-beker FC Twente uit. Een schitterend doelpunt van Lenie Mendes Fernandes die al vroeg in de wedstrijd scoorde. Met een listige actie omspeelde Mendes Fernandes Twente doelvrouwe Sari van Veenendaal. In de tweede helft was FC Twente de betere ploeg maar de Tukkers konden niet voorbij Racing sluitpost Natasja Rensen komen. Ver in de extra tijd scoorde Ellen Jansen alsnog de gelijkmaker voor FC Twente.

Links Lenie Mendes Fernandes en rechts Stephanie Valk

Strafschoppen moest de uiteindelijke winnaar bepalen waarbij de allerlaatste elf meter trap door de Tukkers werd naast geschoten. De Leiderdorpse Racing als amateurclub bij de laatste vier in de KNVB beker. Wat een wedstrijd kreeg het veelvuldig toegestroomde publiek voorgeschoteld met een zinderende slottafereel.
Voor de goede orde nog even het vervolg. Een echte schoonheidsprijs verdiende de wijze van handelen van KNVB en tegenstander AZ zeker niet. Het KNVB bekertoernooi voor BVO’s moest worden gered en daar hoorde immers geen amateurploeg in thuis. Binnen 48 uur moest RCL twee cruciale wedstrijden spelen, één voor de competitie en het bekerduel tegen AZ.

De Racing was volop in de race om als enige niet verbonden satellietclub van een BVO het Landskampioenschap voor de Amateurs binnen te slepen. Een topprestatie wat niet eerder was gerealiseerd binnen het vrouwenvoetbal. Maar helaas geen enkele beweging bij zowel KNVB alsmede AZ voor uitstel dus werd op basis van medische en technische factoren gekozen voor het belang van de competitie. Het tweede vrouwenteam van RCL werkte ergens op een bijveld in Alkmaar het bekerduel tegen AZ af. De jonkies van de Leiderdorpse Racing speelden uitstekend en de ploeg verloor slechts met 4-0. 

Om tijdens de feestdagen nog eens na te genieten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten