zondag 1 december 2013

RCL met de hakken over de sloot langs Reiger Boys

RCL wint van Reiger Boys met 2-1 en nestelt zich aan kop

Op de vette klei van het bijveld van Sportpark De Bloemerd werd dit duel tussen RCL en Reiger Boys uit de Topklasse voor Vrouwen afgewerkt. RCL bleek de sterkste want na 90 minuten spel stond de 2-1 op het scorebord.

De Leiderdopse Racing speelde in de beginfase opvallende sterk met schitterend positiespel waarbij de linies perfect in elkaar overvloeiden. Een uiterst terechte voorsprong van slechts 2-0 met de pauze. De doelpunten werden gescoord door Stephanie Valk die onderuit werd gehaald in de zestien en zelf de strafschop verzilverde. Later was het Samira Benchamach die op aangeven van Stephanie Valk de 2-0 scoorde.

Jill Gotink van RCL in duel met Aaike Verschoor van Reiger Boys.
Rafaella Wolfswinkel van Reiger Boys is Romy Siera van RCL te vlug af.
Marijke van den Berg van RCL krijgt diep in de tweede helft tegen Reiger Boys een mogelijkheid.

In het tweede deel scoorde Bonnie Smit op aangeven van Rafaella Wolfswinkel de aansluitingstreffer. Een vroege treffer was dit zeker en mogelijkheden in voldoende mate om de gelijkmaker te scoren. Echter de verdediging  van de Leiderdorpsen beschermde het erfgoed als geen ander. Er was geen doorkomen aan maar echt fraai, nee dat was het zeker niet. Ook niet van Reiger Boys kant die geen enkele opening kon vinden in de sluitende defensie van de Leiderdorpsen.
Een toeschouwer noemde het hotsenknotsenvoetbal en daar had deze beste man zeker een punt. Juist die punten tellen voor de Leiderdorpse Racing, want daar gaat het om.  Maar het laten meeslepen naar een bedenkelijk niveau is wel iets wat nader ter discussie gesteld mag worden.
Na deze overwinning op Reiger Boys werden er weer drie op het conto van RCL bijgeschreven. De ploeg doet volop mee in de kop van de Topklasse en heeft met de minste verliespunten de beste papieren op zak.