woensdag 4 december 2013

Smerdiek pakt heel brutaal ook in Katwijk de volle buit

Met een hattrick voor Lesley Heuser liet de ploeg van de coaches Brouwer en Scherpenisse er geen gras over groeien. Met goed en snel combinatievoetbal werd in het Zuid Hollandse Katwijk FC Rijnvogels bestreden. Het lukte niet altijd om het hoge tempo vast te houden maar toch was het spel tussen Rijnvogels en Smerdiek  aantrekkelijk.

Na 15 minuten voetbal een fraaie actie van Griffit Fassaire met een schot op doel die pardoes door een Katwijkse verdedigsters in het eigen net werd gewerkt.
Vette pech voor Rijnvogels maar de voorsprong was zeker niet onverdiend te noemen. De befaamde as van de ploeg uit Sint Maartendijk draaide weer op volle toeren met Lenny Stoutjesdijk als spelverdeelster. In de 20e minuut had dit effect met de mee opkomende voormalig international Esra Bicer die het leer in de voeten van Lesley Heuser schoof. De uit Engeland overgekomen Heuser maakte geen fout en schoot Smerdiek naar de 0-2. Rijnvogels kon geen vat krijgen op het snelle tikwerk van de Thoolse formatie. De linies schoven uitstekend in elkaar met veel bewegelijkheid ook op de flanken. De beleving en inzet maximaal bij de meiden van Smerdiek.

Aanvoerster Angelique Hage van Smerdiek

De hand van de coaches Servaas Brouwer en Wim Scherpenisse met hun specifieke spelpatronen was zondermeer duidelijk zichtbaar.
Thuisploeg Rijnvogels liep achter de feiten aan en kon slechts spaarzame acties opzetten. Niet onverdienstelijk overigens maar tegen deze Zeeuwse invasie was het heel moeilijk om het eigen spel te spelen. In de 30e minuut was het opnieuw Smerdiek die spraakmakend was en de voorsprong uitbouwde. Fraai werk van Angelique Hage en Griffit Fassaire die Lesley Heuser aanspeelde. Heuser haalde vervolging loeihard uit en zorgde voor de 0-3. Rijnvogels kwam terug in het duel met goed spel. Vlak voor de pauze een verdienstelijk doelpunt waarbij Suzanne Cassa een slim tikje gaf op Louise Sloos die net buiten de zestien venijnig uithaalde en sluitpost Kaylee Dieleman het nakijken gaf.

Na de thee was het Rijnvogels wat de aanval zocht en op wilskracht het spelbeeld bepaalde. Door de collectief optredende verdedigingslinie was echter geen gaatje te prikken. Wel aan de andere kant in de 65e minuut waarbij een klein foutje aan vooraf ging. Lesley Heuser scoorde haar derde van de middag met een fraaie boogbal. 1-4 op het scorebord en de wedstrijd helemaal gespeeld.
De drie dotten van punten gingen heel zorgvuldig en verdiend in oesterschelpen mee naar huis. Naar Sint Maartensdijk op Tholen wel te verstaan want daar horen die thuis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten