zondag 5 mei 2013

Zwervers verslaat IJzendijke met 2-1 en is de trotse kampioen

Titel en promotie voor Zwervers in Tweede Klasse B

Zwervers uit Capelle aan de IJssel is de trotse kampioen van de Tweede Klasse B Vrouwen. De formatie van coach Mauri Cabeza versloeg in een rechtstreeks duel het Zeeuwse IJzendijke met 2-1. Een duel tussen Zwervers en IJzendijke die bol stond van de belangen. IJzendijke was nog steeds de ongeslagen lijstaanvoerder en had aan een gelijkspel voldoende om het kampioenschap te gaan vieren. Zwervers daarentegen moest winnen om zich kampioen te noemen en promotie naar de Eerste Klasse veilig te stellen.

De eerste fase zou allesbepalend worden. Na één minuut stilte vanwege het plotseling overlijden van Zwervers vrijwilliger Cor Seip was IJzendijke de balans kwijt. Zonder dat ook maar een speelster van IJzendijke balcontact had was het Newroz Hassan van Zwervers die het leer breed legde op Chamba Rimon. Rimon moet je nu eenmaal niet zo'n mogelijkheid bieden. Die haalde venijnig en meedogenloos uit en na 30 seconden mocht doelvrouwe Liza Catseman de gang naar het net maken.

Chamba Rimon en Cindy Smith van Zwervers vieren hun feestje na de openingstreffer in het kampioensduel tegen IJzendijke.

Na de sterke start van thuisploeg Zwervers was het IJzendijke die het heft in handen nam met goed en attractief spel. Het leek erop dat de meiden van coach Ronny van Poucke de wedstrijd helemaal naar hun hand zouden zetten. Kansen werden gecreëerd maar het afmaken gebeurde niet. De lat werd getoucheerd maar het verzilveren van de mogelijkheden was er niet bij.
Power play van IJzendijke op de vesting van Zwervers maar Linda Los, Kim Smit met sluitpost Talithia de Jongh hielden de gelederen gesloten.

Aanvoerster Maud Kuijpers van IJzendijke met een mogelijkheid de stand gelijk te trekken.

Na de pauze hele goede mogelijkheden voor de Zeeuwse dames met Kely van de Velde, Carmen Foks, Rosanne Lammers en Nouk Wiersum maar het lukte maar niet om de gelijkmaker te scoren. Het kampioenschap binnen handbereik maar de kracht en overtuiging vloeide weg. Zwervers hield het hoofd koel met de frisse wind die op Sportpark Couwenhoek in Capelle aan den IJssel aanwezig was en speelde het spelletje prima en gecontroleerd.
Kreeg ook hele beste mogelijkheden maar hield de spanning er helemaal in. Tot in de 90e minuut Daphne Troost de 2-0 scoorde. In de extra tijd maakte Karen Buijsse nog de aansluitingstreffer voor IJzendijke maar het was gespeeld en het feest voor Zwervers kon een aanvang nemen.

Agnes Batist van Zwervers in het stralende middelpunt met links Cindy Smith en rechts Chamba Rimon.
Lange Frans Coehoorn op zijn knietjes om het edelmetaal uit handen van Linda Los omgehangen te krijgen.

Met de feestbeesten van de thuisploeg als Linda Los, Cindy Smith en Shirley Nederpel werd het een gezellige drukte daar in Capelle aan den IJssel. De ploeg van IJzendijke moet zich nu echter weer opladen voor de nacompetitie om toch die felbegeerde promotie naar de Eerste Klasse binnen te slepen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten