vrijdag 10 mei 2013

Berkel met 1-3 thuis onderuit tegen OZC

Overtuigende 1-3 overwinning van OZC Ommen bij Berkel

Het eerste duel tussen de twee periodekampioen werd op Hemelvaartsdag in Lansingerland gespeeld. Berkel en OZC de kemphanen om via twee rondes met de herkansers uit de Hoofdklasse uiteindelijk de promotie naar de Hoofdklasse Zaterdag te bewerkstelligen. De sfeer uitstekend op Sportpark Het Hoge Land maar het spel van de beide opponenten liet danig te wensen over. Als makke schapen liepen de 22 meiden rustig en kalm achter een ronde bal aan die zo af en toe weggeschoten werd.
OZC bakte er heel erg weinig van en thuisploeg Berkel werd meegezogen in deze tempoloze vertoning maar was wel de betere. Creëerde veel mogelijkheden en had zelfs de formatie van coach Herman Henniphof op grotere of zelfs onoverbrugbare afstand kunnen zetten maar alleen via Melanie den Dulk wist Berkel te scoren.

Berkel - OZC Ommen
Berkel - OZC Ommen

Na de thee een geheel andere wedstrijd. Het werd voorspeld door de bardienaren die in de supportersbus  de beschikbare versnaperingen van de sponsor ter beschikking hadden gekregen. En deze zoals het hoort eerlijk verdeelden onder de vele meegereisde supporters die zich trouwens luidkeels langs het veld lieten horen. Het waren niemand minder dan Henk Hallink en Jan Boshuizen die er van overtuigd waren dat het vertoonde spel van de eerste helft absoluut geen vervolg kon krijgen. En zo geschiedde, want met de visie van coach Herman Henniphof en aanvoerster Anja Petter werd de knop omgezet.

Berkel - OZC Ommen

Er kwam strijd en de wedstrijd werd een echt promotieduel met prima duels. Berkel hield in die eerste minuten de controle over de wedstrijd maar als in de 52e minuut Lianne Ekkel voor OZC tekende voor de gelijkmaker ebde het vertrouwen bij de ploeg van coach Cees Kruys zienderogen weg. Er was geen beleving meer in te ontdekken terwijl juist de formatie uit Ommen fris en vrolijk mogelijkheden kreeg alhoewel sluitpost Jennifer Gittling het uitstekend deed en Berkel nu nog mee liet doen. Maar tien minuten voor tijd viel dan toch de verdiende 1-2 die op naam kwam van invalster Gerike Holtvluwer die simpel maar vol overtuiging het net deed bollen.
Berkel zette nog aan voor een slotoffensief maar de collectieve inzet was niet aanwezig. Het spel te beperk om uitsluitend door het centrale midden juist aanvallen op te zetten.
In de extra tijd liep OZC nog uit naar 1-3 door een prachtige slalom van de kleine Rosana Kamsteeg.

Berkel - OZC Ommen
Berkel - OZC Ommen

Met de 1-3 winst in de pocket een uiterst gezellige terugreis naar Ommen met de lekkernijen van een bekende grootgrutter. Ook dat werd een feest en zaterdag in Ommen de return in de knock-outfase naar de volgende ronde. OZC Ommen zette een eerste stap maar Berkel coach Cees Kruys ziet nog mogelijkheden. De bal is rond en net zoals in de eerste helft kan een wedstrijd soms heel anders lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten