zondag 12 mei 2013

RCL wint met 3-2 van IJzendijke maar laat de spanning erin

Technisch beter RCL wint met 3-2 van IJzendijke

Een verdiende overwinning voor RCL tegen IJzendijke die na een 2-0 voorsprong dacht de wedstrijd al in de pocket te hebben. De echte Zeeuwse meiden uit IJzendijke vochten zich weer in de wedstrijd en het elftal, wat wordt geplaagd door de vele blessures, kwam op gelijk hoogte. RCL was toen weer bij de les en kregen mogelijkheden om de winst al eerder veilig te stellen maar scoorde pas in de voorlaatste minuut.

Drie doelpunten op naam van Romy Siera van RCL in het duel tegen IJzendijke

De 3-2 winst een bevrijding voor RCL maar met de lastige return van komende zaterdag blijft de spanning er helemaal in. Van nonchalantheid in het team van coach Haroon Ahmed mag dan absoluut geen sprake zijn. De koers is daar zeker tegen de Tieke meiden van IJzendijke in Zeeuws Vlaanderen niet gelopen. Dat is althans de stellige mening van de aanvoersters Maud Kuijpers en Rosanne Lammers van IJzendijke die absoluut mogelijkheden zien om Zeeuws Vlaanderen op de kaart te zetten om een ronde verder te komen. Het uiteindelijk doel is natuurlijk om promotie naar de Eerste Klasse af te dwingen. Of RCL de kaas van het brood laat eten van de Tieke vrouwen is uiteraard de hamvraag. Wordt in ieder geval volgende week zaterdag vervolgd.

Promotie degradatiestrijd tussen RCL en IJzendijke
Lindsay de Zwart van RCL in duel met Rosanne Lammers van IJzendijke

Een prima duel trouwens met snel en technisch voetbal. RCL kwam binnen een kwartier al op een 2-0 voorsprong door doelpunten in de 11e en 13e minuut gescoord door Romy Siera. Daarna vond de Racing het welletjes om aan constructief opbouwend voetbal te werken en liet het initiatief aan IJzendijke. De aansluitingstreffer werd in de 25e minuut gescoord door Rosanne Lammers.
Na de thee en een gemiste strafschop van RCL kant ging het duel gelijk op. Kansen waren er voor beide kemphanen maar een overtreding in de zestien van RCL bracht IJzendijke op gelijke hoogte.

RCL - IJzendijke
Inleiding van het winnende doelpunt van RCL tegen IJzendijke met mamma Maat en Samanta Stojanovic

De terecht toegekende strafschop werd door Karen Buijsse onberispelijk ingeschoten. De Leiderdorpsen weer bij de les en die gelijke stand was toch wel de prikkel om weer echt te gaan voetballen. Vele mogelijkheden maar pas in de voorlaatste minuut scoorde wederom Romy Siera de 3-2 in het voordeel van RCL tegen IJzendijke.