zondag 19 mei 2013

Winst voor SVS tegen Blauw Geel ’55

SVS blijft in de race na 2-0 winst op Blauw Geel ’55

SVS tegen Blauw Geel '55 zou op Sportpark Schenkel een winnaar opleveren. Na de 2-2 eindstand in Ede de beslissing in Capelle aan den IJssel in het kock-out systeem van de nacompetitie voor een plek in de Eerste Klasse. Het publiek was de grote winnaar want die kreeg een prima pot met aanvallend voetbal te zien met een slim spelend SVS en een heersend Blauw Geel. Die Blauw Gele meiden hadden toch mooi het spel in handen maar het allergrootste probleem was het maken van doelpunten. Dat lukte absoluut niet mede door baanbrekend werk van de achterhoede van thuisploeg SVS die absoluut de nul wilde houden op het scorebord.

SVS tegen Blauw Geel '55 met een sterk aanvallende ploeg uit Ede. Alhoewel de mogelijkheden van SVS niet voor de poes waren. Edith de Glint van SVS kreeg zo'n kans maar benutte die niet.
Van links naar rechts assistent scheidsrechter Gilbert Zoutewelle, aanvoerster Eva Veldhuisen van Blauw Geel '55, leidsman Ruben Pollé, assistent Herman Schippers en SVS captain Sabriye Kalaulu.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Ruben Pollé uit Schoonhoven die werd geassisteerd door Herman Schippers en Gilbert Zoutewelle. Het arbitrale trio kon terugzien op een uitstekend verlopen duel waarin het leidinggeven en samenwerken van grote klasse was. 
Blauw Geel maakte de wedstrijd met fraaie combinaties maar het probleem was dat rond de zestien het initiatief verdween.
Kansen in voldoende mate maar het verzilveren was er niet bij. De ploeg uit Ede kreeg al vroeg een domper te verwerken met een doelpunt tegen na een beoordelingsfoutje in de tweede minuut waar Edith de Glint maximaal van profiteerde. SVS speelde het spelletje wat slimmer na een jaar Eerste Klasse voetbal.

Milou Hoefsloot van SVS in duel met Lianne Hardeman van Blauw Geel '55
Duel tussen links Priscilla Seves van Blauw Geel '55 en Debbie Wetzel van SVS

Het heeft duidelijk de ploeg meer vorm gegeven en de meiden zijn opgewassen tegen opponenten die het spel beter beheersen. De individuele klasse lag op een hoger niveau dan bij de tegenstandsters uit Ede die toch maar mooi tweede werden en de derde periodetitel in de wacht sleepten.

Maar zoals altijd in dit soort wedstrijden kan er maar één de winnaar zijn. Dat werd SVS omdat deze formatie de kansen wel in doelpunten wist om te zetten. Het tweede doelpunt werd in de 64e minuut gescoord door Sabrina Pocorni die fraai slalomde door de Blauw Geel verdediging en beheerst afdrukte. De 2-0 een feit en de ploeg van coach Murat Karaulu een ronde verder om ook komend jaar in de Eerste Klasse uit te mogen komen. 
Het Amsterdamse Wartburgia is de volgende tegenstander. De hoofdmacht van de Drieburg bewoonsters promoveerde naar de Topklasse en ziet ook dolgraag het tweede team in de Eerste Klasse spelen. Het zullen pittige wedstrijden worden maar daarnaast ook hele interessante duels die op het scherpst van de snede zullen worden gespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten