dinsdag 5 februari 2013

KPN verkoopt gebakken lucht en het WNF is daar erg blij mee

De KPN Zakelijke Markt stuurde een schrijven rond met daarin vermeld dat de facturen verleden tijd zijn. Voor de goede orde; het gaat hier om de papieren factuur. Als u dacht dat u helemaal niets meer hoefde te betalen komt u wel bedrogen uit. De dienstverlener stapt over op de digitale factuur en maakt als dank één euro per klant over naar het Wereld Natuur Fonds omdat papier besparen bossen besparen is.
Tja, wat moet je toch met organisaties die echt niet weten hoe het in elkaar steekt. Zelf het WNF zou zich diep moeten schamen, net als het WWF die koste wat het kost blijkbaar heel graag die ene euro per klant willen vangen.

KPN verkoopt gebakken lucht

Om de ontbossing tegen te gaan dient er bespaard te worden op het gebruik van papier luidt het verhaal. Er wordt gesproken over waardevol bosgebied in Brazilië, Argentinië en Paraguay. Hoe erg het daar ook is, juist die bossen hebben dan ook werkelijk helemaal niets met de papierindustrie te maken. Volgens KPN dus wel. Ook volgens die lui die in het pluche van de Tweede Kamer zitten en maar wat roepen. Wellicht om onrust te zaaien en de mogelijkheid de belastingen weer eens te verhogen. Schoenmaker hou je bij je leest is het credo en misschien dat KPN zelf ook niet weet wat men levert. Ja, gebakken lucht wellicht. De picea’s met hun specifieke hars zijn noodzakelijk voor de verantwoorde ecologische bereidingswijze van papier. Gecertificeerde bosbouw -cradle to cradle- en nog steeds een betwistbaar onderwerp. Vooral omdat thans ook blijkt dat de directie van de KPN er geen verstand van heeft.

Ecologisch volledig verantwoorde bosbouw zorgt voor het onmisbare papier

Ook de klimaatverandering dient te worden teruggedrongen waarbij KPN overgaat op groene energie. De energiemaatschappijen weer een mooie handel erbij met certificaten om hun straatje schoon te vegen. De Europese regelgeving zegt dat dit daadwerkelijk aangetoond moet worden want ons land kan nog steeds niet op voldoende schaal groene stroom leveren. Dus uitstoot van schadelijke stoffen nog steeds aan de orde om het klimaat te sparen. De elektronische factuur kost juist heel veel geld meer want de relatief dure energie, die noodzakelijk is voor de keten van computerverbindingen, staat geheel niet in verhouding tot de productie van papier en het produceren van drukwerk.


Daar komt bij dat de overheid heeft besloten extra belastingverhogende maatregelen te heffen, ook over de duurzaam opgewekte energie. Het beleid is niet om te besparen maar juist veel meer te gebruiken, waarbij de ondernemers en consumenten volledig op het verkeerde been worden gezet. Maar wel worden ordinaire verhogingen doorgevoerd die we met drukwerk niet hadden. Indirect speelt KPN met de overheid onder één hoedje om meer geld te generen voor de staatskas. Hoe dom kun je zijn terwijl andere ondernemingen juist wel zien dat drukwerk veel efficiënter is dan de elektronische weg.

Terug naar papier en drukwerk waarop korting gegeven kan worden in vergelijk met elektronische verbindingen. De omgekeerde wereld bij KPN. Het scheelt aanzienlijk en is CO2 neutraal zonder extra milieu certificaten.
Het verbruik van energie moet worden teruggedrongen, dat is de inzet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten