zaterdag 24 november 2012

Hoofd Piet vastgebonden op Pakjesboot in Nootdorp

Aan de Dorpskade in Nootdorp ligt de Pakjesboot van Sinterklaas afgemeerd. Tijdens de reis van het warme Madrid naar het koude Nootdorp is er aan boord van de boot wel wat voorgevallen. Wat precies is niet duidelijk maar er zijn wel Spaanse euro's in een grote zak meegenomen.
Verantwoordelijk voor de centjes is Piet Traktemento die de Zwarte Pieten moet gaan belonen voor het vele werk. Maar het vreemde is dat de Hoofd Piet door de andere Zwarte Pieten wordt vastgebonden op het dek van de Pakjesboot.

De Hoofd Piet van Sinterklaas is vastgebonden op het dek van de Pakjesboot.
Op het dek is het erg druk met Sint Nicolaas en de Zwarte Pieten.

Hoe zou dit nu toch gaan aflopen? Zouden de Zwarte Pieten hun verdiende zakgeld nog krijgen? Maar nog belangrijker is uiteraard of er toch nog cadeautjes zijn voor alle Nootdorpse kinderen.

Een spannend en bovendien meeslepend Sinterklaasverhaal daar in Theater CulturA in Nootdorp. Toneelvereniging Het Voetlicht speelt met de jeugdgroep Kinto het stuk van Rutger Lommerse met de toepasselijke titel Sinterklaas en de Traktemento-tijd. En prachtig stuk toneel voor de Nootdorpse kinderen die wisselend met zang en dans tussendoor actief mee kunnen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten