zondag 18 november 2012

Efficient Buitenveldert met ongecompliceerd spel langs SteDoCo (3-1)

Buitenveldert straft fouten van keihard werkend SteDoCo genadeloos af (3-1)

Buitenveldert won op eenvoudige wijze van SteDoCo. Na een 0-0 ruststand werd het 3-1 voor het team van coach Don Koehorst en stelde daarbij de derde plek in de hoogste amateur competitie meer dan veilig.
Het oogde simpel en eenvoudig en het moet worden gezegd dat maximaal werd geprofiteerd van de kleine foutjes achterin de defensie bij de ploeg uit Hoornaar. Een gelukkig bijval maar er komt toch wel iets meer om de hoek kijken. Tactisch op alle fronten de betere met rust, veerkracht en overtuiging in het spel.  Daarnaast de effectiviteit met het toeslaan op de juiste momenten. Diverse Betaald Voetbal Organisaties zouden jaloers zijn op dit simpel ogende succes van dit Amsterdamse Buitenveldert.
SteDoCo daarentegen speelde zeker niet als het laatst geplaatste team uit de Topklasse Vrouwen. Kregen een aantal uitgespeelde niet te missen mogelijkheden maar kwamen op het gebied van vastberadenheid, vitaliteit en wilskracht tekort. Met name in de laatste fase van de eerste helft de betere maar de voorwaartsen van coach Jannie Timisela konden hun geluk niet afdwingen.

Prima duels werden uitgevochten tussen Naomi Gutierrez van Buitenveldert en Lotte Coerts van SteDoCo.
De knipoog van Saskia Bertolini van Buitenveldert. De vonk sloeg over en de motor op het middenveld zette de wedstrijd naar haar hand.
Verdedigster Roos Havermans van SteDoCo was in de laatste fase met regelmaat voorin te vinden maar het lukte niet om een doorbraak te forceren.

Na de thee was het in de 46e minuut Saskia Bertolini die Buitenveldert op 1-0 bracht. In de 52e minuut was het goaltjesdief Lieselotte Wels die de 2-0 scoorde. Beide doelpunten na kleine foutjes achterin de defensie van SteDoCo. De aansluitingstreffer kwam op naam van Sanne Brand die scoorde voor de Hoornaarse formatie. Addy van Dijk bepaalde in de extra tijd op aangeven van Merel van Nes de eindstand van Buitenveldert tegen SteDoCo op 3-1.