zondag 11 november 2012

De kansen voor RCL en de doelpunten voor Buitenveldert

RCL komt te kort om te nivelleren tegen Buitenveldert (2-3)

Nivelleren was voor het Amsterdamse Buitenveldert een onbespreekbare optie dit weekend in Leiderdorp. Won verdiend in een matig duel met 2-3 met drie goals gemaakt uit stilstaande situaties. Het team van coach Don Koehorst speelde simpel en sober maar uiterst effectief. De Leiderdorpse Racing had bij vlagen het beste van het spel. Oogde ook veel verzorgder maar de echte concentratie leek niet aanwezig te zijn op Sportpark De Bloemerd. De meiden van coach Barry Sikking zette de geboden kansen niet om in klink klare doelpunten en dat lijkt een groot probleem te zijn. Dit duel werd trouwens op een bijveld zonder kunstlicht afgewerkt. Met een latere aanvang en de invallende duisternis een ondermaatse accommodatie om op het hoogste amateurniveau wedstrijden te spelen.

Links Judith Kuiper van Buitenveldert in duel met Madieke Zaad van RCL. Judith Kuiper moest vlak voor het einde van de eerste periode na een botsing met RCL aanvoerster Marcha Duijkers het veld noodgedwongen verlaten. Buitenveldert won dit duel in Leiderdorp van RCL met 2-3.
Daphne Bolhoven van Buitenveldert schermt het leer af voor de inkomende Linda van der Helm van RCL. Daphne Bolhoven scoorde de gelijkmaker voor Buitenveldert in de 30e minuut. Buitenveldert won dit Topklasse duel met 2-3 in Leiderdorp tegen RCL.
Lieselotte Wels van Buitenveldert in een uiterste inspanning en onder het goedkeurende oog van RCL's vededigster Ilse Baak de bal diep te sturen.

De doelpunten kwamen op naam van Romy Siera die RCL op 1-0 zette in de 15e minuut. Daphne Bolhoven zette Buitenveldert weer naast de Racing in de 30e minuut en vier minuten later scoorde aanvoerster Joyce Overkleeft van de Amsterdamse formatie de 1-2.
Na de pauze in de 47e minuut een wondermooi doelpunt van Lieselotte Wels die Buitenveldert op 1-3 bracht. In de 52e minuut scoorde Kirsten Kok voor RCL nog wel de aansluitingstreffer maar verder kwam de thuisploeg RCL niet.