zaterdag 26 februari 2011

RCL drukt Willem II in bekerduel nog verder met de neus op de feiten

Een welverdiende winst van de Leiderdorpse Racing die het KNVB bekerduel tegen eredivisionist Willem II met 3-1 won. De ruststand was 1-1 en de doelpuntenmaakster voor de pauze waren Lenie Mendes Fernandes voor RCL en Nikki van de Pas voor Willem II. In de tweede helft was RCL heer en meester en Marjan Brouwer en Shirley Nederpel zorgden voor de 3-1 eindstand.


Een uiterst geplaagd Willem II met blessures van Jette van Vlerken, Mauri van de Wetering en Marlou Jacobs. Daarnaast hadden de meiden een paar dagen geleden vernomen dat het na vier seizoenen eredivisie over en uit is met de Tricolores uit Tilburg. Teammanager Robin van Vessem van Willem II vertelde dat dit bericht was ingeslagen als een bom. ‘Speelsters en staf waren met stomheid geslagen want vier jaar lang ben je dag in dag uit bezig met het neerzetten van een organisatie in de eredivisie. Dit alles in één enkel moment zien verdwijnen doet heel veel pijn,’ aldus Robin van Vessem.
De meiden hadden zich wel degelijk vermand maar het zal na afloop van dit seizoen uitsluitend bij dankbare herinneringen blijven. De mooie wedstrijden van de Tricolores, bijna kampioen zijn met 10.000 mensen in het stadion, het is dan slechts verleden tijd.

De dames uit het zuiden hadden wel degelijk zin om een goed resultaat neer te zetten maar dat idee hadden de Leiderdorpsen ook. De bekerwedstrijden uit het verleden waren altijd vette winst voor de Tricolores maar sinds Hans de Winter bij RCL aan het roer staat is er wel iets tot stand gebracht wat er zijn mag.
Voor de aanvang van de wedstrijd werd één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de oud voorzitter van RCL Dick van Gameren die was overleden.


De regen viel met bakken uit de lucht en het was grijs en grauw. Het spel bracht warmte en boeide van de eerste tot de laatste minuut terwijl de meiden en de leiding als verzopen katten op de klei met grassprieten liepen. Het eerste gevaar is van de thuisploeg. Marjan Brouwer met een hele mooie pass op Shirley Nederpel maar die zag haar inzet net voorlangs gaan. Ook een vlijmscherpe diepe bal van Priscilla de Vos op Marjan Brouwer maar die gleed uit op het natte veld. Trouwens in het begin schoot iedereen wel een keertje goed mis tegen het natte leer. Doelvrouwe Eline Sol van Willem II maar ook Geke Maat en Nikki van Luxemburg kregen in het begin dat gladde te zachte balletje niet goed onder controle.


Ook Willem II liet zich even zien met een schot van Cindy Burger maar RCL dicteerde het spel volledig en de combinaties waren snel en prima van kwaliteit. In de 9e minuut werd dit beloond met een treffer van Lenie Mendes Fernandes die op maat werd aangespeeld door Priscilla de Vos en handig achtereenvolgens Manou Meulen en Roos Havermans omspeelde. 1-0 op het scorebord en een verdiende voorsprong gezien het vertoonde spel.
In de 13e minuut is het eerst Marte van de Wouw en later de kleine dappere Daniëlle van de Donk die mogelijkheden kregen om op gelijke hoogte te komen.

RCL was duidelijk de gangmaker en liet er geen gras over groeien wat de aspiraties waren. Brouwer met een heel mooi stukje techniek, een toonbeeld voor souplesse wat vriend en vijand prachtig vond. Maar ook Marlou Peeters etaleerde haar kunnen op fraaie wijze. Shirley Nederpel kreeg nog een niet zachtzinnige duw van Daniëlle van de Donk en kreeg daarvoor het geel voorgeschoteld van leidsman Kloet die soms niet helemaal de taal van de dames begreep. RCL kort erop en alles onder controle maar toch werd Willem II wakker. Marlou Peeters op Marjolijn van de Bighelaar en een sluitpost die redding bood. Ook liep het goed af met een klutsbal van doelvrouwe Rensen die zomaar alle kanten op kon gaan. Brouwer en De Vos met heerlijk splijtende passes waar Roos Havermans en Manoe Meulen geen grip op konden krijgen.


Na zo’n twintig minuten spel laat de thuisploeg het maken van het spel over aan Willem II. Die maken van de geboden ruimte dankbaar gebruik en daarmee raakte RCL het overzicht kwijt. De regen werd iets minder hevig en Willem II rook de mogelijkheden. In de 24e minuut scoorde Willem II de terechte gelijkmaker. Een spetter van Nikki van de Pas die loeihard en zuiver Rensen kansloos de gang naar het net liet maken, 1-1.


Een bekerduel die alle elementen in zich had met een Tilburgse ploeg die aandrong maar teveel in de fuik liep bij Lotte Gesman en Marcha Duijkers die verdedigend in het centrum goed werk afleverden. Een pegel van Marlou Peeters en een corner van Marte van de Wouw leverden niets op. In de laatste fase was het weer de thuisploeg die het initiatief naar zich toetrok. Een schot van Marjan Brouwer ging net over en wat gemompel van diezelfde Brouwer leverde geel op.


Na de thee op de verzadigde akker en een duidelijk assertieve thuisploeg die de spaarzame grassprieten liet weten dat er snode bedoelingen op komst waren. Lenie Mendes Fernandes op Priscilla de Vos en ook Chavelli Stolk met een scherpe hoekschop. Druk op het bolwerk van Eline Sol en de vraag was alleen hoelang dit in stand bleef. In de 49e minuut scoorde Marjan Brouwer met een hele fraaie goal waarbij Eline Sol geheel kansloos was. 2-1 en de meiden van Hans de Winter zette de Tricolores de duimschroeven aan. Die wilde korte metten maken en Jette van Vlerken werd bij Willem II achterin wel degelijk gemist. Maar er was geen houden aan in die fase van de wedstrijd. In de 54e minuut werd het heel logisch 3-1 door een supersnelle uitval waarin Shirley Nederpel scoorde.


De Leiderdorpsen bleven de baas en schoten van Gesman en Maat leverden niets op en aan de andere kant had Willem II het geluk niet mee want Marcha Duijkers stond nog net even in de weg. Na een kwartier pressievoetbal van RCL namen de meiden van coach Peter Coumans het voortouw weer op. Vrije trappen van Cindy Burger kwamen wel aan maar het leverde niet op. Ook de inzetten van Marjolijn van de Bighelaar en Nikki van de Pas die wonderwel door Natasja Rensen op miraculeuze wijze werden gestopt. Willem II drong aan maar kon geen vuist maken tegen dit RCL en verloor.


RCL de betere ploeg en als amateurclub bij de laatste acht  in de KNVB beker. De ploeg van Hans de Winter zou op sportief gebied zeker geen onverdienstelijk team zijn om in de eredivisie te acteren. Tegen FC Twente mag de ploeg het opnieuw bewijzen en wie weet behoort een plek bij de laatste vier tot de mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten