zaterdag 12 maart 2011

RCL temt strijdend Oostkapelle

De buit werd in Leiderdorp eerlijk verdeeld. Oostkapelle zou normaal gesproken de wedstrijd naar hun hand kunnen zetten maar was niet bij machte dit ook uit te voeren. Het werd 2-2, een stand die al bij rust was bereikt. Doelpuntenmaaksters waren Anne Lavooij en Selina Schippers voor de ploeg uit Zeeland en voor de Leiderdorpse Racing scoorde Merel van den Eshof de twee doelpunten.

RCL met Madieke Zaad, Lin Ven en Kirsten Kok in de ploeg wilde eigenlijk wel de volle drie punten in Leiderdorp houden. Maar als Anne Lavooij in de vierde minuut met een fraaie lob na verdienstelijk spel van Shamila Hamers sluitpost Denise Koorevaar passeerde moet er uit een ander vaatje worden getapt.
Oostkapelle speelde niet hun bekende spelletje en Mieke Niewenhuijse werd wel degelijk gemist in het team van André de Graaf en Harry van de Dries. Ook de sluitposten van kaliber, Joska Lamper en Kaylee Dieleman, waren wel aanwezig maar geblesseerd.
De thuisploeg kwam weer helemaal in de wedstrijd en speelde op zich verdienstelijk met leuke combinaties die vaak via Marcela Cabrera liepen.
Een foutje achterin bij de ploeg uit Zeeland en het was Merel van den Eshof die er heel goed van profiteerde en het leer in de touwen schoot. 1-1 en een geheel open duel. Vijf minuten later kwam Oostkapelle weer op voorsprong. Een voorzet van Annelien van Hecke en de inkomende Selina Schipper bracht de ploeg uit het Zeeuwe Walcheren opnieuw op voorsprong, 1-2.
Vlak voor de pauze kreeg eerst Madieke Zaad nog een mogelijkheid maar Merel van den Eshof bracht de ploegen weer in balans.

In de tweede helft was het de thuisploeg van coach Barry Sikking die het spel bepaalde en de wedstrijd naar zich toe trok. Kansen waren er zeker wel naar verdedigend hield Oostkapelle zich staande. Schoten van Kisten Kok gingen over of naast maar ook doelvrouwe Joraline Wielders was zeker niet bang voor Kirsten Kok en dook er een aantal heel netjes uit. Op rechts was Monique Hordijk goed op dreef bij de Racing maar Inge Lugtenburg en Marjolein van Ingen hadden haar acties wel door. De altijd gretige Kirsten Kok en Merel van den Eshof hadden kunnen scoren maar deden dit niet en zo golfde het spel op en neer.

Aan de andere kant een vrije trap van Shamila Hamers die over ging maar ook Denise Koorevaar was een aantal keren de reddende engel. Een inzet van Marieke Kwast ging net langs de verkeerde kant van de paal en Anne Lavooij had ook het geluk niet mee bij haar inzet. De vele jonge supportertjes die mee mochten met de trainsters uit Oostkapelle vonden het te gek en zelfs was de hele familie van Anne Lavooij aanwezig.
En leuk duel met wederom Madieke Zaad die van afstand bijna doel trof en een inzet van alweer Kirsten Kok die door Kelly van der Kaap nog net voor de doellijn kon worden weggetrapt. Na zo’n 75 minuten nam Oostkapelle het initiatief weer over en Marieke Kwast kreeg een mogelijkheid maar Nena van den Eshof zat daar nog goed tussen.

De pot was in balans en met 2-2 eerlijk verdeeld met een ondermaats presterend Oostkapelle door de vele afwezigen. Ook daar waren de dames het wel mee eens die ook heel eerlijk vertelden dat RCL wel de beste kansen had gekregen maar dan moet je die er wel inschieten. Een juiste afspiegeling van de krachten in Leiderdorp tussen beide kemphanen.