dinsdag 22 februari 2011

Coach Pol de Tremmerie: Kampioen zijn is plezant!!

Na 21 jaar wordt aanstaande zaterdag FC De Kampioenen gehuldigd zoals het echte kampioenen betaamd. Vreugde uiteraard bij alles wat groen geel is en niet in het minst bij de succesvolle coach Pol de Tremmerie die eerst ook nog als goaltjesdief voor de club actief was. Maar is ook triest nieuws want de club stopt ermee. Wel op het hoogtepunt, maar toch.....


De rit naar het zuiden bracht ons zondag door de sneeuwbuien en het met een laagje wit bedekte Brabantse landerijen naar Vlaanderen. Wij spraken De Tremmerie in Antwerpen op een wel heel bijzondere plek waarbij de herinneringen aan vervlogen tijden de revue passeerden.
FC De Kampioenen is 21 jaar lang een begrip geweest bij onze zuiderburen. Een heel bijzondere ploeg met trouwe sponsor Balthazar Boma die ook al die jaren lief en leed deelde en er veel geld inpompte. Spelers werden aangetrokken en zelfs de persoonlijke vriend van Boma, Jean-Marie Pfaff, kwam een aantal jaren geleden hoogstpersoonlijke de keeperstrainingen verzorgen.


Balthazar Boma is President Directeur Generaal van zijn eigen worstenimperium en bombardeerde zichzelf tevens als voorzitter van de club. Ook voor de business aangelegenheden heeft Boma een goede neus. Het tournéé zénérale is een wel heel bekende uitspraak van deze niet onbemiddelde man.
De 52-jarige sportief en jeugdig ogende De Tremmerie zit daar als coach vaak tussenin maar het moet worden gezegd dat de groep zeer hecht is. Met z’n allen gaan ze ervoor en dat is nu eenmaal van het grootste belang om een prestatie van niveau neer te zetten.


Ook de herinneringen aan de coach van het eerste uur, Oscar Crucke, staat Pol nog goed voor de geest. Crucke was zelfs in zijn actieve voetballoopbaan nog geselecteerd voor de beloften van de Rode Duivels en dat was in die tijd wel heel bijzonder.
De Tremmerie, die ook als spits bij De Kampioenen actief was, heeft na zijn blessure aan zijn rechterknie niet meer gespeeld. Maar hij weet als geen ander hoe het is om in het veld onder druk te moeten presteren op het allerhoogste niveau.


Zaterdag het kampioenschap en dat wordt een heel groot feest in Café Pascale, de centrale ontmoetingsplek van de Kampioenen waarbij het tournéé zénérale in het weekend veelvuldig aan de orde zal zijn. Wij lieten ons even goed soigneren in Café Pascale en pikten alvast een pintje op het komende kampioenschap.


Maar ook een triest afscheid want het is echt over en uit. De club houdt op te bestaan. Sponsor Boma wilde nog wel verder maar andere heren beslisten over het lot van de club. Dit houdt in niet meer langs het veld dé platen trekken van het geel groene team voor het bekende reclamebord.


Wat Pol de Temmerie zelf gaat doen is nog niet bekend. Hij wacht de aanbiedingen geduldig af om op het juiste moment toe te happen.
Zo gaat dat nu eenmaal met succesvolle trainers die hun vak verstaan.

Zaterdagavond, 21.00 uur VRT.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten