zaterdag 19 februari 2011

Be Quick wint van koploper RCL en brengt spanning weer helemaal terug

Het wordt nog superspannend in de top van de Hoofdklasse. Be Quick ’28 won in een matig maar spannend duel van lijstaanvoerder RCL met 2-1 na een 1-1 ruststand.
Doelpuntenmaaksters waren Priscilla de Vos voor de Leiderdorpse Racing en Anneloes Kock die de gelijkmaker voor haar rekening nam.
In de 83e minuut was het aanvoerster Karin Tersteeg die het vonnis velde na een vliegend projectiel van Anneloes Kock die doelvrouwe Natasja Rensen niet onder controle kreeg. Be Quick de meest gelukkige ploeg die dolblij waren met de overwinning.



Het was koud en guur in Zwolle maar ook de sterke bries die in de lengte van het veld stond was wel degelijk bepalend in deze topper. Geen weer om echt te gaan genieten van een partij goed voetbal wat beide kemphanen ons normaal gesproken wel degelijk zouden kunnen voorschotelen.
De openingsfase was helemaal voor de dames uit Leiderdorp. De thuisploeg kreeg er geen speld tussen en al helemaal geen vat op de strijd. Met de wind in de rug kregen de meiden van coach Hans de Winter een aantal prachtige mogelijkheden. Lotte Gesman met een spetter en ook Priscilla de Vos en Martine de Bruijn kregen mogelijkheden die achteraf bezien benut hadden moeten worden.

Na elf minuten eindelijk een eerste aanval van de thuisploeg die echt problemen hadden het spel onder controle te krijgen. Wel een trouwens die er mocht zijn. Jennieke van der Pol met een pegel waar sluitpost Natasja Rensen de grootste moeite had.


Daarop volgend een supersnelle aanval van de Racing waarbij de wind in de zeilen kwam en Priscilla de Vos in stelling bracht die eerst het leer op de lat deed belanden om vervolgens doelvrouwe Annet Bolk de gang naar het net te doen maken.

De gasten uit Leiderdorp op voorsprong en gezien het spelbeeld een juiste afweging. Be Quick had zich nog helemaal niet laten zien behoudens de actie van Van der Pol.


Ook nog even een komisch moment met de beide aanvoersters, Lotte Gesman en Karin Tersteeg, die het publiek trakteerde op een heus konijnendansje. Moet kunnen en ook de goed leidende scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Ommen kon er de humor wel van inzien.
Kansen volop voor RCL die verzuimde meer afstand te nemen. Shirley Nederpel en Lenie Mendes Fernandes kregen er toch wel een aantal en ook Martine de Bruijn was er heel dichtbij.

De thuisploeg met Suzanne Herpel als regisseuse kreeg na zo’n 25 minuten spel meer vat op de elementen. Met name Anneloes Kock, Agenita Lemstra en Karin Tersteeg kwamen steeds meer in beeld. In de 26e minuut een kletterende spetter van Jennieke van der Pol op de dwarsligger en dit luidde de dreiging in. Even later een fraaie combinatie tussen Tersteeg en Lemstra die een beter lot had verdiend.


Na 30 minuten strijd komen de meiden van coach Sebastiaan Borgardijn langszij. Anneloes Kock schoot het leer geraffineerd in de uiterste hoek en onhoudbaar voor Natasja Rensen. Stand gelijk wat de verhoudingen in het veld goed weergaf. Het spel was in evenwicht en vlak voor de 16 werd Chavelli Stolk tegen het groene kunstgras gelopen. De vrije trap die volgde werd door Priscilla de Vos rakelings over het doel van Annet Bolk geschoten. Aan de andere kant was het met name Anneloes Kock die zich een aantal keren goed liet zien.


Na de warme thee was het in eerste instantie RCL die het spelbeeld bepaalde. Al gauw kregen de dames uit Leiderdorp met de wind te maken en de linies sloten niet aan waardoor de Zwolse dames steeds meer ruimte kregen. In de 53e minuut een schot van Agenita Lemstra die net over ging en Karin Tersteeg met een vrije trap die hetzelfde lot onderging en bijkans in het FC Zwolle stadion belandde. Ook Lianne Bouwmeester kreeg een schietkans en Be Quick zette druk.

De spanning was af te lezen van de gezichten van de Zwolse dames die erop uit waren de volle drie punten in Zwolle te houden. Met het windje mee kan je immers van alles verwachten.
In de 61e minuut een uitval van de Racing en Lenie Mendes Fernandes op avontuur. Die schoot werkelijk prachtig om Bolk heen maar zag ook dat het leer tegen de paal aankwam. Vette pech voor de Leiderdorpsen waar juist de thuisploeg meer inspiratie uit putte om verder de strijd aan te gaan tegen de lijstaanvoerder.
Door de kou ook veel spelonderbrekingen met blessures en Karin Tersteeg die Natasja Rensen op haar weg tegenkwam. Anneloes Kock en Jennieke van der Pol waren ook heel dichtbij de beslissing en de druk werd door de Zwolse dames flink opgevoerd.


In de 83e minuut viel dan de ultieme beslissing. Een vliegend projectiel werd van afstand door Anneloes Kock gelanceerd. Sluitpost Natasja Rensen kreeg het leer niet onder controle en via de IQ op de borst werd door niemand minder dan aanvoerster Karin Tersteeg de bal in het net gedeponeerd. 2-1 en RCL trachtte tegen de wind in flink te laveren om de gelijkmaker te forceren. Dit lukte echter niet meer.


Een 2-1 winst voor Be Quick met een prachtige ontlading. Goed was de wedstrijd zeker niet maar dat lag meer aan de elementen van de middag. De zinderende spanning vergoedde veel vond ook coach Sebastiaan Borgardijn van het winnende team. Hij had zeker zijn punt en door dit resultaat is de spanning weer helemaal terug in de Hoofdklasse. Dat beloofd nog wat voor de laatste fase die wel heel erg spannend gaat worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten