zaterdag 6 februari 2016

Jeugd slaat gretig toe

Regeren is vooruitzien en dat doet de technische leiding van Berkel met verve. Neem nu het vierde elftal dat oud MB jeugdspeelsters de kans geeft zich helemaal in de picture te spelen. Het is lef hebben en een duidelijk positieve lijn zichtbaar. Met dank uiteraard aan een paar routiniers die binnen de lijnen sturing aan deze gretige meiden geven. Opvallend anders en zaterdag werd toch wederom een fraai resultaat geboekt. Met 5-0 werd MSV ’71 teruggestuurd naar Maassluis.
Met vlagen sprankelend spel in een leuk duel met open voetbal. Kansen over en weer waarbij de voorwaartsen van Berkel veel scherper waren dan de meiden uit Maassluis.
Een dik verdiende winst maar er gebeurde meer op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland.


Ook de Meiden C van coach Remco van Leeuwen deden goede zaken. Die wonnen in een attractieve wedstrijd van Smitshoek met 6-0. Ook in dit duel een enorme dosis spelvreugde die juist in het voetbal onontbeerlijk is. Smitshoek kreeg ook mogelijkheden maar de Berkel meiden speelden net even slimmer en wilden heel duidelijk een opvallend collectief resultaat in dit carnavalsweekend neerzetten. Dat gebeurde ook en de trouwe supporters werden ruimschoots beloond.


Deze meiden zullen op termijn de nieuwe basisspeelsters vormen van de selectie. En eerlijk gezegd wordt nu de basis daarvan al gelegd. Vooruitkijken en beslissingen durven nemen.  55 jaar Berkel met al 41 jaar een fonkelende vrouwenafdeling met vrouwen- en meidenvoetbal.  Het is en blijft bruisend, met of zonder de bubbels. 

Meer beelden van Berkel tegen MSV '71 ziet u hier.
Voor het duel tussen Berkel MC en Smitshoek MC staan hier de beelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten