zondag 31 januari 2016

Het Steen

Veranderingen in het onderwijs. Vooral om de kwaliteit van de lesstof te borgen. Een juiste gedachte bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met tante Jet Bussemaker en ome Sander Dekker aan het roer. Op koers maar over de verschillende niveaus en bedrijfstakken is niet zo heel erg goed nagedacht.

Sander Dekker

Bijkans universitaire opleidingen op de diverse hoge scholen om het recht te verkrijgen voor de klas te mogen staan. Anders kunnen we het niet noemen. Differentiatie op de diverse niveaus van bijvoorbeeld beroepsopleidingen is er gewoon niet. Een duidelijke keus maar geen slimme doordachte zet.
Docenten die al jarenlang met overtuiging lesgeven mogen nu niet meer. Of dat nu zo slim is de vraag, terwijl juist de onderwijsinstellingen bevlogen praktijkmensen nodig heeft. Het lijkt niet doordacht en tactvol. Immers de scholing en de praktijk moeten
in het middelbaar beroepsonderwijs op elkaar worden afgestemd. En wie heb je daar dan voor nodig? Juist, de cirkel rond met vakmensen uit de praktijk. Daarover is in het Haagse niet nagedacht en een duidelijke visie ontbreekt. Wie weet komt het nog als de champagne smaakvol is gedronken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten