zondag 14 februari 2016

Afscheid van Leo Soeters

Eén moment om even stil te staan bij het overlijden van fotograaf Leo Soeters. Geboren in 1960 en verleden week overleden op slechts 55-jarige leeftijd.
Zijn gezondheid liet te wensen over en de verwachting was dat hij na de geplande operatie weer een stuk beter zou zijn. Maar zover is het helaas niet gekomen. Door een complicatie tijdens de operatie is Leo uiteindelijk overleden. Slechts de herinnering blijft en zowel bij RCL als RVVH was Leo een graag geziene gast. Voor de aanvang van het duel tussen de beide teams haalde teammanager Annemiek Stentler van RVVH de leuke momenten aan die met de altijd goedlachse Leo werden gedeeld.


Momenten om nooit te vergeten van de optimistisch ingestelde Leo waarvan de kenmerkende lach bij iedereen op het netvlies staat ingebrand. Hij was trouw en loyaal getuige ook de loopbaan bij zijn werkgever waar hij 37 jaar in dienst was.
Het landskampioenschap van RCL in 2011 werd perfect vastgelegd met diezelfde lach die je niet meer loslaat. Zelfs bij wedstrijden in de stromende regen. Bij Wartburgia in Amsterdam nog een gesprek gehad met de Grote Beer over de gezondheidsproblemen in het algemeen. Kenmerkend dat vreugde en verdriet wel heel dicht bij elkaar liggen.
Leo hield van actie, sportieve actie en de vrouwenvoetbalsport was zijn passie.
 

Op zaterdag 13 februari 2016 werd in Den Helder onder grote belangstelling afscheid genomen van fotograaf Leo Soeters. Met een gepast en emotioneel applaus werd Leo begeleid op zijn laatste reis. Op het moment dat de kist vanuit de aula richting de auto werd gebracht om naar het crematorium te gaan stonden alle mensen waaronder ook diverse oud voetbalsters in tenue in een erehaag. Nadat De Grote Beer in de auto was geplaatst, de deur gesloten en de auto langzaam ging rijden gingen alle mensen applaudisseren. De aanwezige fotografen hadden hun pers-hesjes aangetrokken en maakten hun laatste groet naar hun collega.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten