dinsdag 5 mei 2015

De naam Alkmania blijft voortleven………

De toekomst biedt perspectief!! Sport Vereniging Oude Wetering en Sport Vereniging Alkmania gaan in de gemeente Kaag en Braassem samen verder onder de nieuwe naam van Weteringse Voetbal Combinatie. WVC, een mooie naam voor twee clubs die de toekomst heel duidelijk in het vizier hebben.
Terugblikken mag ook want er is wel degelijk historie geschreven door de vrouwen van Alkmania. Werden op fraaie wijze landskampioen in 1979. Een werkelijk schitterende periode met toonaangevende speelsters die furore maakten in Oranje. De naam Alkmania is geschiedenis en hoe.

Alkmania tegen Alphia in 1978 om de titel van de afdeling Leiden.
2-0 winst voor Alkmania tegen Alphia in 1978

In 1972 werd Weteringse Girls opgericht en in 1977 werden de Boys en Girls samengevoegd tot sv Alkmania. Uit het stoffige archief van 37 jaar geleden nog een plaatje van de beslissingswedstrijd om het kampioenschap van de afdeling Leiden.
Alkmania won met 2-0 van Alphia op het veld van Kickers ’69 in Leimuiden.
‘Titel voor Alkmania’ en 'Bloemen en champagne voor de speelsters van Alkmania', prijkte er in vet gedrukte letters in een regionale ochtendkrant.

De nieuwe generatie staat bij WVC al te trappelen van ongeduld

Kijkend naar de toekomst het samengaan een juiste stap ook op het gebied van het meisjes- en vrouwenvoetbal. Technische staf prima op orde, een uitstekende sfeer en een opvallende beleving bij de meisjes en vrouwen. Ideeën genoeg binnen de club om de doorstroming in goede banen te leiden. Verfrissende zaken die in de praktijk al bij andere verenigen zijn getoetst. En met succes. Immers wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Ook bij het meiden- en vrouwenvoetbal. Verleden seizoen promoveerde Alkmania naar de Eerste Klasse en wie weet wacht de Hoofdklasse. De jeugd staat te trappelen van ongeduld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten