zaterdag 16 mei 2015

De Last Post voor Voetbal Vereniging IJsselstein

Het is over en uit met de vrouwenafdeling van Voetbal Vereniging IJsselstein. De zaterdagtak van de senioren stopt. Hieronder vallen zowel de mannen alsmede de vrouwen. Geen capaciteit meer op het complex van de van oudsher zondagclub. Blijft over om uitsluitend op de zondag te gaan ballen.

KNVB Bekerfinale tussen Velsen en VVIJ
Emoties na weer een schitterend doelpunt van VVIJ tegen Velsen in de KNVB Bekerfinale

Het is voor senioren niet meer mogelijk om op de zaterdag te spelen. Dat geldt voor zowel de mannen als de vrouwen. Ook het nadeel van twee vrouwenafdelingen blijkt binnen de vereniging niet op de juiste wijze vorm te hebben gekregen en te functioneren. Het bestuur van VVIJ wilde niets liever dan zich optimaal in te zetten voor de vrouwenvoetbalsport. Daar staan de bestuursleden nog steeds achter met dien verstande dat de wedstrijden op de zondag moeten worden gespeeld.
Immers VVIJ is een zondagclub en wil dat graag uitstralen. Feit is alleen dat het zaterdagvoetbal hoger wordt gekwalificeerd dan het zondagvoetbal maar dit terzijde. De vraag is hoe andere verenigingen dit organiseren zoals bijvoorbeeld Buitenveldert en SVS. Want bij deze laatste club zien we juist het omgekeerde. Spelers die bij een zondagclub het liefst op zaterdag willen spelen.

VVIJ wint de KNVB Beker wat tevens het allerlaatste duel was voor de zaterdagtak van VVIJ

Het VVIJ van coach Marcel van de IJssel en Wilma Dorresteijn won dit seizoen zelfs een periodetitel in de Eerste Klasse A die recht gaf om promotiewedstrijden te gaan spelen voor een plek in de Hoofdklasse voor vrouwen. De op één na hoogste competitie die ons land rijk is. Maar er werd bedankt voor de eer want er is geen toekomst meer voor de vrouwenvoetbalsport op de zaterdag in IJsselstein. Vervolgens stapten Dorresteijn en Van de IJssel op. 


De opgekropte spanningen en emoties kwamen tijdens de KNVB Bekerfinale naar voren. Er werd overtuigend gewonnen maar geen enkel ander team, zelfs het Nederlands elftal, had niet van deze gemotiveerde meiden uit IJsselstein kunnen winnen. 

Aanvoerster Audrey van der Horst nam de allerlaatste treffer voor haar rekening voor VVIJ zaterdag

Maar als zo vaak zeggen beelden meer. Ook wat leeft in een democratie met besluitvorming op ieder niveau.
Op de dag na Hemelvaart zou de allerlaatste wedstrijd van de zaterdag vrouwen van VVIJ jaarlijks herdacht kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten