zondag 2 juni 2013

Reiger Boys promoveert naar Eerste Klasse

Schelvis sleept Reiger Boys ten koste van IJzendijke naar Eerste Klasse

‘Hoe onrechtvaardig kan voetbal toch zijn’. Het is de uitspraak van de coach van IJzendijke Ronny van Poucke na de verloren tweekamp tussen Reiger Boys en IJzendijke. De strateeg had daar een belangrijk punt aangesneden waarbij je in een heel seizoen meer dan 100 doelpunten scoort en in de beslissende fase het af laat weten.
De kampioenswedstrijd waarbij slechts één punt voldoende was werd het eerste verlies van het seizoen. Zwervers kampioen en het team van aanvoerster Maud Kuijpers klampte zich vast aan de nacompetitie. Eerste Klasser RCL werd verslagen en nu weer de beslissing waarbij slechts één punt voldoende was. Dit na een slechte generale maar wel met 3-2 winst.

Feest bij Reiger Boys na de winst op IJzendijke

Slechts 15 seconden was de ploeg uit Zeeuw Vlaanderen verwijderd van Eerste Klasse voetbal want in de allerlaatste seconden scoorde Reiger Boys de 2-1 en het werd verlengen.
In het team van Reiger Boys de ervaring van Pauline Boon die halverwege de tweede helft bijval kreeg van slimme Christa Schelvis. Het bleek wel degelijk het verschil te zijn.
In de eerste verlenging vrijwel direct de 3-1 en de wedstrijd gespeeld. Het werd uiteindelijk 6-1 voor Reiger Boys in een dol dwaze wedstrijd die in eerste instantie werd gedomineerd door de meiden uit Zeeuws Vlaanderen. Maar het verzilveren van kansen, wat nooit een probleem was, lukte niet meer.

Rosanne Lammers van IJzendijke voorbij Pauline Boon

Komend seizoen opnieuw de batterij opladen voor Ronny van Poucke van IJzendijke. Het is de simpele realiteit van het moment.
En Christa Schelvis zat heel stilletjes teruggetrokken en in zichzelf gekeerd alleen op de tribune. Voor zich uit starend op de heilige grasmat waar successen maar ook tegenslagen haar deelgenoot waren. Overpeinzende haar allerlaatste momenten op het voetbalveld. Nu met een heel belangrijk succes. Want de schoenen gaan definitief in de wilgen.

Christa Schelvis van Reiger Boys

‘We hebben deze overwinning bij de poorten van de hel weggehaald’, was Christa’s heilige overtuiging. En dat het soms onrechtvaardig is en slechts luttele seconden afhangt van winst en verlies kon de aimabele Schelvis IJzendijke coach Van Poucke gelijk in geven. De ervaring van Schelvis was goud waard en haar visie bepaalde wel het succes van de middag. En ook dat hoort bij voetbal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten