donderdag 13 juni 2013

Stoptreinen tussen Arnhem en Düsseldorf

Over vier jaar rijden er rechtstreekse stoptreinen tussen Arnhem, Emmerich en Düsseldorf. Dat hebben staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) en de Duitse deelstaatminister Groschek van Noordrijn-Westfalen vandaag bekendgemaakt in Emmerich.

In 2017 een regionale treinverbinding tussen Düsseldorf en Arnhem.

De nieuwe stoptreinverbinding is een regionaal initiatief van de provincie Gelderland, stadsregio Arnhem-Nijmegen en het Duitse verkeersverbond Verkehr Rhein Ruhr. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu draagt daar eenmalig 6 miljoen euro aan bij.
De trein zal tussen Arnhem en Düsseldorf onder andere stoppen op de stations Arnhem, Zevenaar, Emmerich, Oberhausen en Duisburg. Naar verwachting zullen dagelijks 2000 tot 2200 mensen met de nieuwe stoptrein grensoverschrijdend reizen. De trein rijdt vanaf de zomer van 2017 één keer per uur. Reizigers hoeven niet te reserveren. De trein vormt een aanvulling op de snelle ICE verbinding waarvoor wel een reservering noodzakelijk is. De ICE rijdt eens in de twee uur en stopt alleen op grote stations.
Verbetering van de trajecten tussen Eindhoven en Düsseldorf en tussen Heerlen en Aken is de volgende stap. Overleg over deze spoorverbindingen staat begin volgend jaar op de agenda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten