zondag 28 november 2010

Een wereld van verschil in Wilnis

Doelvrouwe Isabella Koenen van CSW had het er zichtbaar moeilijk mee. Niet vanwege die acht doelpunten die ze om haar oren kreeg maar Isabella was aangeslagen door de houding van sommige medespeelsters die het verlies op haar wilde afschuiven.
Onzin uiteraard en echt een schande was het zeker niet want hoeveel keer Koenen al graaiend en soms hoog in de lucht redding bood, daar werd echter door sommige dames van de ploeg uit de Ronde Venen niet bij stil gestaan.
Aan de andere kant had CSW ook nog eens de pech om tegen het beste team van dit moment te spelen. Zo mag je het ook stellen want zelfs in de Eredivisie wordt dit niveau niet gehaald.
 

RCL walst lekker door in een prachtig ritme met schitterend combinatie voetbal. En wat zou je er ook tegen kunnen doen??

Tweeling zus Diana was van mening dat ook de indeling van de KNVB bekerronde altijd een ongelijke is. Een strijd die nooit gewonnen kan worden met teams als Ter Leede en RCL in de poule. Daarin scoort Diana Koenen uiteraard haar punt en wie weet wordt het vrouwenvoetbal eens serieus genomen daar in Zeist.


Maar gedane zaken nemen geen keer. RCL domineerde vanaf de eerste minuut zonder Chavelli Stolk en Ramona van der Harst en wat het team van coach Janny Timisela daar tegenover stelde was uitsluitend het spel van de Racing te ontregelen. Dat lukte wel degelijk maar de spaarzame uitvallen waren slechts op een hand te tellen. Daniëlle Singerling en Christianne Bijman waren niet bij machte een bres te slaan bij Geke Maat en Marcha Duijkers en doelvrouwe Natasja Rensen van RCL stond bijkans te vernikkelen in de kou.
De coaches Hans de Winter en René van Giezen hielden op dat moment nog wel het hoofd koel maar later, diep in de tweede helft, kwamen de twee in dispuut met de leidsman die niet geheel consequent floot.

RCL creëerde de kansen maar Isabella Koenen stond af en toe in de weg maar na 24 minuten spel was het verzet gebroken en mocht Shirley Nederpel scoren. Later gevolgd door een doelpunt van Lenie Mendes Fernandes.
Opvallend was het spel van Madieke Zaad die daar op het middenveld een week voor de officiële datum al lekker aan het strooien was met prachtige passes maar ook zich telkens weer liet terugzakken om Christianne Bijman niet in haar spel te laten komen.


Na de pauze nog meer experimenten bij de Racing en de trein kwam ritmisch op stoom in een temperatuur van rond het vriespunt. Werkelijk prachtig om te zien waarin iedere speelster werd betrokken. Uiteraard heb je dan die sluwe Priscilla de Vos die heel listig menig balletje verslond en ook bij een hoekschop nog wel even om aandacht vroeg.


Maar ook de acties en combinaties van Kirsten Kok, Lenie Mendes Fernandes, Martine de Bruijn en Marcella Cabrera mochten er zijn en bracht warmte in de kou bij het ondergaande zonnetje.
Het waren er dus zes in deel twee die op naam kwamen van Priscilla de Vos, Lenie Mendes Fernandes en Kirsten Kok. Met De Vos als uitschieter met het inschieten van het leer (drie maal) en Kirsten Kok die ook twee maal het net deed bollen.


Voor de ploeg van de tweeling Diana en Isabella Koenen uiteraard een teleurstelling maar die moeten dit heel gauw vergeten want de Leiderdorpsen maakten een wereld van verschil daar in Wilnis. En daar was niets tegenin te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten