zondag 21 november 2010

VVIJ na verlies tegen RCL in de rode zone

De dames van het tweede team van RCL hebben orde op zaken gesteld. Voetbalvereniging IJsselstein werd met 1-4 verslagen en de weg omhoog is na een heel matige seizoenstart ingezet.
Met rust was het 0-2 door doelpunten van Samanta Stojanovic en Nina van der Mast. Na de thee waren het Sandy van de Water, Robin Hendriks en nogmaals Nina van der Mast die de eindstand van 1-4 bepaalden.

Een gehavend promovendus VVIJ met Lerato Sinester en Shamarah Lemmers die na blessures geen volle wedstrijd konden spelen maar wel een team met veel spelvreugde.
De eerste minuten waren voor de thuisploeg met ondermeer een vrije trap van Robin Hendriks die door doelvrouwe Denise Koorevaar goed werd gestopt. In de achtste minuut mocht aan de andere kant Samanta Stojanovic zomaar doorlopen en die passeerde doelvrouwe Lisa Ahsmann zonder blikken of blozen en de 0-1 was een feit. VVIJ bleef druk zetten en Malissa Klein kreeg twee fraaie mogelijkheden de stand gelijk te trekken maar Denise Koorevaar greep goed in.

In de 14e minuut werd het 0-2 door een heel fraaie vrij trap van Nina van der Mast die over de graaiende handen van keepster Lisa Ashmann in de touwen werd geschoten. Twee minuten later kreeg VVIJ weer een tegenslag te verwerpen. Mandy Cozijn moest met een ernstige lijkende knieblessure het veld verlaten.

De dames uit Leiderdorp onder leiding van coach Barry Sikking hadden het spel helemaal onder controle en speelden sneller en attractiever. Inge Versteeg kreeg daardoor wel een aantal mogelijkheden maar nog steeds moet de bal de doellijn passeren. Shanon Hoeflaken en Carmen Oostdam waren in de voorhoede van de thuisploeg het dichtst bij de aansluitingstreffer maar Koorevaar greep op haar bekende wijze goed in. Merel van den Eshof van RCL kreeg in de eerste helft nog een gele kaart voorgeschoteld vanwege wat commentaar op de leiding.

Na de thee twee wissels bij RCL. Lindsay de Zwart en Sandy van de Water kwamen in de ploeg en de eerste de beste actie van Samanta Stojanovic was prachtig en wat legde ze het balletje mooi breed op de inkomende Sandy van de Water die met haar eerste balcontact direct al scoorde. 0-3 en in feite de wedstrijd op slot maar daar dachten de dames uit IJsselstein toch wel anders over. Die wilden zich niet gewonnen geven en begonnen het spel naar hun hand te zetten. Door die druk kwamen er grote kansen voor ondermeer Van de Water maar die maakte daarvan geen gebruik. In de 60 minuut scoorde de thuisploeg door een fraai doelpunt van Robin Hendriks.
Met 1-3 op het scorebord en een RCL wat met Joyce Thissen een mooie aanval opzette maar Samanta Stojanovic mistte. Aan de andere kant een aantal mogelijkheden om toch de aansluitingstreffer te scoren maar ook dat liep niet zoals het in de theorie zou moeten uitpakken. In de 70e minuut maakte wederom Nina van der Mast weer zo’n spectaculair doelpunt om bijkans van de hoekvlag een vrije trap rechtstreeks in het net te schieten. 1-4 en de wedstrijd weer helemaal onder controle van de Leiderdorpsen.

Een verdiende overwinning waarbij RCL de weg omhoog heeft ingeslagen en de problemen bij de thuisploeg alleen maar toenemen. In de degradatiezone aangeland en een reeks blessures die de ploeg duidelijk parten gaan spelen in de komende wedstrijden.