zondag 31 oktober 2010

Verdiende winst RCL op jong en strijdig SteDoCo

Het werd een verdiende 0-2 overwinning voor RCL op het jeugdige en fris spelende Stedoco in Hoornaar.  Een brilstand met de rust en dat was gezien het spel een juiste afweging. De dames uit Leiderdorp technisch de betere maar gescoord werd er niet. Na de pauze een zeer verassend doelpunt van de rechtervleugelverdedigster Geke Maat die haar voorzet zomaar het net in zag dwarrelen. Zes minuten voor tijd bepaalde Priscilla de Vos de eindstand op 0-2 door een vrije trap net buiten de zestien schitterend om de muur heen in het net te schieten.
Het team van coach Roy Waalboer is een aanwinst in de Hoofdklasse en ondanks andere berichten van de SEV en KNVB dat de kwaliteit uitsluitend wordt bepaald door clubs die een relatie hebben met een BVO was hiervan niets te merken. Integendeel zelfs want evenals Stedoco heeft ook RCL de zaken prima op orde als niet satellietclub.

Op het zware veld met zand bestrooid was het in de eerste minuut Goedele Krete van Stedoco die in de fout ging maar doelvrouwe Shanon Schoonderbeek redde uitstekend op de inzet van goaltjesdief Shirley Nederpel.

De thuisclub liet zich in de beginfase zeker niet in de hoek drukken en was een periode fysiek gezien zelfs de meerdere van de Leiderdorpse dames. Daniëlle Vermeulen, Liza van de Most en Lotte Coerts maakten goed gebruik van hun lichaam en wisten uiteraard dat regisseuse Marjan Brouwer van RCL geblesseerd was thuisgebleven. Na zo’n 25 minuten spel trok de ploeg van coach Hans de Winter het spel naar zich toe. De verdedigsters Patricia de Bruijn, aanvoerster Femke Klomp en Goedele Krete hielden stand tegen de aanvalsgolven van Martine de Bruijn, Shirley Nederpel, Priscilla de Vos en Lenie Mendes Fernandes. Maar wel moest de lat redding brengen op een fraaie volley van Priscilla de Vos waarop doelvrouwe Schoonderbeek helemaal kansloos was.

Aan de andere kant na een half uur spel twee schitterende hoekshoppen van Liza van de Most. De eerste heel scherp en keepster Natasja Rensen moest zich wel helemaal strekken om de bal onder controle te krijgen maar dat kun je Rensen wel toevertrouwen. De tweede corner van links werd panklaar op kophoogte ingebracht door Van de Most op de boomlange Marlies Koppenol en die kreeg de ultieme mogelijkheid om voor de thuisclub de score te openen. Maar weer stond de uitstekend keepende Rensen op de juiste plek.
Vlak voor rust mocht Martine de Bruijn nog door de Hoornaarse verdediging heen lopen maar haar inzet ging voorlangs.

In de tweede helft opende de Racing sterk en daadkrachtig. Een beter spelend RCL met veel mogelijkheden die werden gecreëerd echter zonder omzetting in klink klare munt. Bij de thuisclub kreeg Sanne Brand een mogelijkheid maar ook deze actie leverde niets op.
In de 57e minuut werd het plotsklaps 0-1 voor de ploeg uit Leiderdorp. Wel verdiend gezien het spelbeeld maar een als voorzet bedoelde bal van rechtervleugelverdedigster Geke Maat dwarrelde zomaar in het net achter de verbouwereerde en kansloze doelvrouwe Schoonderbeek.

Na afloop vertelde Maat dan ook heel spontaan dat haar inzet echt als een voorzet was bedoeld. Niemand kwam echter tussenbeide en haar doelpunt een feit. Uiteraard wisten we dat Geke Maat wel degelijk over aanvallende impulsen beschikt maar dit kwam ook voor haar heel dankbaar uit de lucht vallen.
Het jonge team van coach Roy Waalboer was helemaal nog niet onder de indruk van deze tegenvaller en zette de verdediging van Lotte Gesman cs flink onder druk. Kansen kreeg Stedoco wel maar de afwerking liet te wensen over. Marlies Koppenol had de mogelijkheid na een fraaie voorzet van Lotte Coerts om op gelijke hoogte te komen en ook Daniëlle Vermeulen, Liza van de Most en Karin Vroege kregen mogelijkheden.

Door de druk die Stedoco zetten kreeg RCL wel heel veel ruimte. Met die geboden mogelijkheden deden de dames uit Leiderdorp niet veel. Men liep zich keer op keer vast op de stug verdedigende thuisploeg maar de dreiging werd steeds groter en iedereen voelde dat een tweede doelpunt slechts een kwestie van tijd zou zijn.
Priscilla de Vos schoot in de 74e minuut nog naast en drie minuten later deed De Vos voor de tweede keer in de wedstrijd een keihard schot op de lat uiteen spatten.

RCL had de wedstrijd helemaal in handen op de moegestreden thuisploeg. Weer was het Priscilla de Vos die op avontuur mocht gaan en werd gestuit door de 16-jarige Goedele Krete die voor deze actie een gele kaart ontving.
De vrije trap die volgde in de 84e minuut werd door Priscilla de Vos op sublieme wijze om de muur heen gekruld en in de uiterste hoek geschoten. Een prachtig doelpunt en een 0-2 eindstand op het scorebord. Een volkomen juiste uitslag en RCL blijft helemaal in de race.