zaterdag 9 oktober 2010

Gretig Stedoco wint van mat Oranje Nassau

De overwinning van 3-1 was meer dan verdiend. Daar was iedereen het roerend over eens. Een beter spelend Stedoco liet zich het malse gras wat fruitig groen gekleurd was door het heerlijke zonnetje goed smaken. Rots in de branding en aanvoerster Femke Klomp van Stedoco weet daar alles over te vertellen.

Het moet worden gezegd dat de dames uit Groningen het geluk absoluut niet hadden meegenomen uit het hoge noorden. De eerste twee doelpunten waren persoonlijke fouten die door de thuisploeg perfect werd afgestraft. In de 38e minuut en 20 seconden in de tweede helft etaleerde goudhaantje Lizette van de Most hoe dat moest. Maar er waren wel degelijk kansen voor Ilse Meekma en Susanne Huijing die echter doelvrouwe Esther Hekert op hun weg vonden maar ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd. Een kopbal van Marlies Koppenol in de 11e minuut ging net over maar bij deze actie kwamen Ingrid Schuiten en doelvrouwe Maxim Welten met elkaar in botsing.

Stedoco was feller en veel alerter waarbij Lotte Coerts aanvallend zich helemaal in de kijker speelde. Geel kwam er voor Marjan Meijer nadat Coerts was getorpedeerd. Achterin bij Hoornaarse dames was het Goedele Krete die helemaal niet onder de indruk was van de Heerenveense aanvalsters Marjan Meijer en Wilma Winters.

Na de thee zonder Welten op doel maar met Lotte Wiekamp onder de lat die in deel twee behoorlijk wat reddingen moest verrichten. Maar direct na de aftrap was het dus al prijs voor Stedoco door de koele kikker Van de Most.
In de 51e minuut haalde Goedele Krete Susanne Huijing onderuit binnen de beruchte lijnen en Ingrid Schuiten scoorde beheerst. Krete kreeg voor deze actie de gele kaart te zien.
Oranje Nassau kwam goed terug en had in feite het spel in handen maar het koste te veel energie.

De kracht ebde weg en in de 70e minuut maakte Daniƫlle Vermeulen na heel goed doorgaand werk van Lotte Coerts er 3-1 van. Er werden aan beide kanten wisselspeelsters ingebracht en door de Groningse dames werd via Kim Linstra veelvuldig de aanval gezocht maar de zege kwam in een erg korte tweede helft niet meer in gevaar.

Stedoco op kop tezamen met Be Quick ’28 en wie had dat nu verwacht in de Hoofdklasse.