zaterdag 16 oktober 2010

Scheidsrechter drukt stempel op wedstrijd tussen RCL en CSW (1-1)

Wat vooraf een heel aantrekkelijk duel zou kunnen worden werd in feite wreed verstoord door de leidsman. Een drietal minuten voor rust werd Iris Wagemaker van CSW met een tweede gele kaart weggestuurd. Aangezien Iris wel achter de afrastering stond maar geen aanstalten maakte naar de kleedruimte te gaan staakte de referee de wedstrijd.


Een leuke wedstrijd met twee teams die er voor wilde gaan. Zowel CSW als RCL hebben de punten hard nodig en de beide kemphanen waren aan elkaar gewaagd. Een mooi openingsdoelpunt van Madieke Zaad bracht RCL in de 15e minuut op voorsprong. Terecht want RCL had het beste van het spel. Iris Wagemaker kreeg geel wegens praten tegen een medespeelster en later bij nogmaals een opmerking tegen een eigen speelster kreeg de kleine dame voor de tweede keer geel te zien. Ze mocht dus met rood vertrekken. Nadat Iris Wagemaker achter de afrastering stond blies de fluitist voor het einde. De verwarring was nu helemaal compleet maar er werd eerst gepauzeerd en de resterende drie minuten van de eerste helft werden vol gemaakt om dan van speelhelft te wisselen.



RCL had nog steeds het heft helemaal in handen en had een veldoverwicht maar het scoren van een bevrijdende tweede goal lukte niet. De kracht ebde weg en CSW met tien gemotiveerde vrouwen rook mogelijkheden. In de 80e minuut scoorde Iris van de Berg de verdiende gelijkmaker.

Bij Iris Wagemaker stond het huilen nader op het gezicht dan het lachen maar het was een wedstrijd om heel gauw te vergeten. Ze voelde zich onheus bejegend en daar waren de toeschouwers het wel mee eens. Het aannaaien van kaarten door de scheidsrechter zelf. Heel jammer van zo’n op voorhand leuk duel.


Onderling geen enkel probleem maar door het wel heel vreemde gefluit was er ook geen echte wedstrijd van te maken. Er is slechts één schrale troost. Volgens de KNVB wordt alles volgend jaar beter met veel betere leidsmannen en -vrouwen maar eerst zien en dan geloven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten